Diari La Veu del País Valencià
Baldoví, a l’Aplec del Puig: «Vindre cada any és un acte de reafirmació del compromís amb el valencianisme»

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha assenyalat aquest diumenge a l’Aplec del Puig que participar en aquest acte «és un acte de reafirmació del nostre compromís amb la nostra terra i amb la nostra gent». En declaracions als mitjans, ha explicat que hi acudeix des de finals dels anys 70, «quan encara tenia els cabells llargs», i que anar-hi cada any «és reafirmar el compromís amb el valencianisme, és reivindicar que al nostre territori es visca igual que a la resta de territoris de l’Estat i és reivindicar la nostra manera de ser al món, que no és ni millor ni pitjor que cap altra».

Per una altra part, ha considerat que la decisió de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, de destituir Mireia Mollà com a consellera d’Agricultura i Transició Ecològica no tindrà «cap efecte» en una reedició del Botànic.

«Subscric una per una les paraules d’Aitana Mas», ha asseverat. A parer seu, ha remarcat, «les persones no són importants en els projectes», sinó que ho són «en la mesura que estan en aquest projecte». «Com ha dit Mas, amb aquesta remodelació el Consell guanya en cohesió i Compromís guanya en cohesió», ha reiterat.

D’altra banda, ha assegurat que, malgrat l’acord amb el PSOE i Unides Podem per a incrementar en 51 milions la inversió prevista a les comarques del sud del País Valencià en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2023, la seua formació continua la negociació amb el govern espanyol. «Ací no s’acaba tot», ha subratllat. «Hem de continuar treballant perquè finalment els PGE que entraran isquen molt millors, i isquen més valencians i més alacantins», ha manifestat.

Amb les esmenes, els Pressupostos augmentaran la inversió prevista per a la remodelació de les vies d’alta velocitat de l’Estació d’Alacant en 15 milions, augmentaran en altres 15 milions la inversió en el tram del corredor mediterrani entre La Encina (Villena, l’Alt Vinalopó) i Alacant i dirigiran altres 20 milions a les línies de Rodalia.

Finalment, es dirigirà un altre milió d’euros a actuacions de millora en carreteres, per a la millora de l’autovia A-31 i a la circumval·lació d’Alacant A-70.

? GALERIA | Més Compromís a l’Aplec del Puig

Comparteix

Icona de pantalla completa