Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana celebra l’Any Fuster aquest dissabte

L’Ajuntament de Castelló de la Plana celebra aquest dissabte l’Any Fuster amb un concert de Leo Tejedor Cuartero a la plaça Hort dels Corders a les 19.00 hores. La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià ha organitzat la posada en escena de l’espectacle «Diuen Joan Fuster tot i no ser-ho», creat per a commemorar el centenari del naixement de l’escriptor amb música jazz i lletres extretes d’aforismes i textos curts.

«La ciutat se suma a les celebracions en honor a Joan Fuster i reforça el reconeixement al seu treball i el seu llegat en pro de la nostra cultura, la nostra literatura i la nostra llengua, i ho fem sumant els seus aforismes a ritme de jazz», ha indicat el regidor de Plurilingüisme, Francesc Mezquita (Compromís).

L’espectacle s’articula al voltant d’una selecció de textos curts i aforismes de Joan Fuster combinant-los amb una música inspirada rítmicament en el rock de final dels anys seixanta amb harmonies del jazz fusió dels anys setanta amb Jordi Vigueras a la narració i les il·lustracions, Txema Riera als teclats, Jordi Pallarés a la bateria i Leo Tejedor a la guitarra i les composicions. El muntatge també camina per la improvisació i el swing, el free jazz i l’electrònica, que revitalitzaran els textos de Fuster.

Il·lustracions, interacció amb el públic, sons diversificats en tot l’espectre del jazz i un toc d’humor s’uneixen en «Diuen Joan Fuster a pesar de no ser-ho» als textos de Joan Fuster, en una iniciativa que forma part de les activitats amb les quals la ciutat celebra el centenari del naixement durant aquest 2022.

Comparteix

Icona de pantalla completa