Diari La Veu del País Valencià
El Suprem estudiarà des del 16 de novembre el recurs de Fiscalia contra les absolucions de Brugal

La Sala Segona del Tribunal Suprem estudiarà a partir del dia 16 de novembre el recurs de Fiscalia perquè l’Alt Tribunal revoque la sentència absolutòria de les 34 persones que van ser acusades en la causa matriu del cas Brugal i, d’aquesta manera, es repetisca el judici en un tribunal diferent.

El magistrat president de la Sala serà Manuel Marchena, al costat de Juan Ramón Berdugo, Ana María Ferrer com a ponent, Ángel Luis Hurtado i l’expresident de l’Audiència Provincial, Vicente Magro.

D’aquesta manera, l’Alt Tribunal estudiarà la petició del Ministeri Públic, que sosté que la resolució d’absolució ha de ser anul·lada i demana que es repetisca el judici amb un tribunal diferent al de la secció que el va jutjar.

La Secció Setena de l’Audiència Provincial d’Alacant, amb seu a Elx, va absoldre en 2020 les 34 persones que estaven acusades en la causa matriu del cas Brugal, una peça relativa a les presumptes irregularitats en l’adjudicació del contracte de recollida de residus i neteja viària de la ciutat d’Oriola (Baix Segura).

El tribunal va adoptar aquesta decisió després de declarar la nul·litat de diverses diligències de prova practicades durant la instrucció del procediment, com ara escoltes telefòniques, registres domiciliaris, vigilàncies policials o alguns documents per vulneració de drets fonamentals.

Entre els absolts hi havia l’empresari Ángel Fenoll i els exalcaldes d’Oriola José Manuel Medina i Mónica Lorente, ambdós del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa