Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana celebra les Jornades d’Il·lustració i Còmic aquest cap de setmana

Les Jornades d’Il·lustració i Còmic de Castelló de la Plana se celebren aquest cap de setmana al Museu de Belles Arts de la ciutat i a la plaça de l’Hort dels Corders. La trobada, organitzada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Ajuntament, ofereix fins al diumenge 23 d’octubre una programació variada dirigida a tots els públics: mercat d’il·lustració, tallers gratuïts de gravat, aquarel·la o stickers, accions solidàries, exposicions i xarrades.

El delegat de l’IVC, Alfonso Ribes, ha assenyalat que «cal buscar les sinergies per a enfortir propostes tan atractives com aquesta que reunirà més de 70 joves creadors i professionals». Per part seua, el regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha destacat que «és una iniciativa amb la qual contribuirem a generar espais d’intercanvi d’experiències i d’ensenyament i aprenentatge, a afavorir el desenvolupament de joves talents i a fomentar la cooperació entre professionals de les arts plàstiques i accions socials». D’altra banda, el creador i dissenyador, MacDiego, un dels coordinadors, ha recalcat que s’ha volgut «crear un espai on mostrar i impulsar el treball dels creadors i professionals en un ambient festiu».

Aquest divendres, a partir de les 16 h, tindrà lloc l’obertura d’activitats amb el mercat d’il·lustració, l’acció painting de creació en directe amb Inma Carpena i una serigrafia participativa. A les 20 h, Dani Orviz presenta un eslam poetry.

Dissabte, les activitats començaran a les 11 h i comptaran, entre altres activitats, amb el concert d’Aina Palmer per a tancar la jornada. Les activitats finalitzaran diumenge amb una acció solidària de la mà de l’ONG AIDA.

Exposicions al Museu de Belles Arts

A més, divendres, a les 12 h, al Museu de Belles Arts tindrà lloc l’obertura de les exposicions del creador Sergio Melià i de l’editorial Mitja Vaca.

Des de fa més de 40 anys, el castellonenc Sergio Melià es dedica als còmics de diferents gèneres. El seu treball i les seues col·laboracions han arribat a empreses tan conegudes pel gran públic com Marvel o Disney. Els seus còmics, manga o bande dessinée s’hi podran veure fins al 8 de gener.

El Museu acollirà també, fins a l’11 de desembre, l’exposició de l’editorial Mitja Vaca. Des que va començar a produir llibres il·lustrats, fa quasi 25 anys, els editors de Mitja Vaca han conservat els plecs d’impressió de tots els llibres publicats. A un ritme de tres per any, ja en són setanta-cinc.

Comparteix

Icona de pantalla completa