Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix a Barcala que deixe de bloquejar la inversió de 10 milions per al nou conservatori

Compromís ha reclamant al govern de l’Ajuntament d’Alacant que «deixe de bloquejar les inversions per a millorar les infraestructures públiques educatives». El partit valencianista es refereix a la inversió de 10 milions d’euros prevista pel Consell per al nou conservatori, segons ha explicat la coalició en un comunicat.

La formació es refereix a l’estat en el qual es manté l’actual conservatori professional de música guitarrista José Tomás i de dansa José Espadero d’Alacant, indicant que se sumen a les peticions que està realitzant el centre i l’AMPA.

Natxo Bellido, portaveu de Compromís al consistori, diu que l’alcalde, Luis Barcala (PP), «no pot continuar impedint durant més temps que la Generalitat Valenciana invertisca en la millora del benestar i els serveis socials a la ciutat d’Alacant». «No podem permetre el seu bloqueig a la construcció de les noves escoles a través del Pla Edificant i al dels centres socials a través del Pla Convivint», ha dit Bellido, que ha denunciat que resulta «absolutament urgent que s’atorguen les llicències urbanístiques corresponents perquè s’inicien els tràmits per a poder començar l’obra».

Bellido també ha demanat a Barcala que acudisca a conèixer les instal·lacions dels edificis dels conservatoris de música i dansa, tant al carrer Sant Ferran com al Tossal, «perquè siga conscient de les condicions en les quals han de donar classe i assajar cada dia els alumnes». També ha exigit a l’alcalde que es replantege el seu «bloqueig a la construcció del nou conservatori».

Segons Compromís, el professorat del conservatori porta «molts anys denunciant una situació absolutament insostenible en les seues instal·lacions», situació que va obligar al tancament de les instal·lacions fa uns anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa