Diari La Veu del País Valencià
Aitana Mas assenyala els recursos contra la violència masclista com a instruments que donen «més confiança» a les víctimes perquè denuncien

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat aquest dilluns el paper dels recursos contra la violència masclista com a instruments per a generar «més confiança entre les dones a l’hora de denunciar».

Així ho ha indicat la vicepresidenta durant la visita que ha realitzat a Mutxamel (l’Alacantí), conjuntament amb l’alcalde del municipi, Sebastián Cañadas (PP), i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, al Centre d’atenció integral per a dones víctimes de violència masclista, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Mas ha assenyalat que les últimes dades de violència de gènere «ens interpel·len a no abaixar la guàrdia contra la que és una de les majors lacres que pateix la nostra societat», però també «ens marca un camí a seguir a l’hora de fer emergir aquesta violència oculta dins de les llars i de la parella». «Si l’administració estén la mà, les dones que pateixen violència de gènere l’agafen. Aquestes dones no volen ser víctimes, són supervivents», ha afegit.

El Centre d’atenció integral de Mutxamel va començar a funcionar el passat mes d’agost per a les dones víctimes de violència masclista i per a les xiquetes, xiquets i adolescents al seu càrrec que necessiten un allotjament temporal més prolongat a causa de la greu situació viscuda per la violència, a la manca de suport familiar o a l’absència de recursos personals, precisant d’un lloc d’acollida per a la seua recuperació integral i salvaguardar, així, la seua integritat física o psíquica.

«Instal·lacions com el centre d’atenció integral de Mutxamel constitueixen un refugi per a moltes dones maltractades, on poden acudir per a reiniciar les seues vides amb els seus fills i les seues filles», ha defensat. Aquest nou recurs compta actualment amb una plantilla de 13 professionals i una capacitat per a 25 persones. A hores d’ara s’hi troben 12 dones amb nou xiquetes i quatre xiquets al seu càrrec.

El centre ofereix, a més d’allotjament i manutenció, assistència integral, atenció psicològica individual i grupal, suport a la formació i a la inserció laboral, activitats de convivència, suport en l’adquisició d’habilitats socials, suport en gestions administratives i de la vida diària.

La vicepresidenta també ha visitat el centre de dia Sant Pere de persones grans del municipi, on ha anunciat que la Conselleria d’Igualtat té previst rescatar i posar en funcionament el centre de dia per a persones grans Sant Pere de Mutxamel, que s’ha posat en funcionament després de deu anys des que acabaren les obres.

Comparteix

Icona de pantalla completa