Diari La Veu del País Valencià
Puig no descarta que la Generalitat compre gas per a ajudar el sector del taulell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres que el govern valencià està disposat a participar en la compra de gas comú «d’una manera activa» per a ajudar indústries com la del taulell perquè puguen resistir la crisi energètica.

Es tracta d’una proposta que es plantejarà dimarts que ve a la Taula de la Ceràmica, una trobada que ha convocat per a analitzar la situació que pateixen les empreses d’aquest i altres sectors dependents del gas.

«Farem tot el que siga necessari, amb mesures pal·liatives i alguna més estructural», ha declarat el president a Castelló de la Plana, preguntat per l’exigència de la patronal taulellera ASCER perquè el Govern prenga mesures i per la reunió d’aquest divendres del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb aquesta organització empresarial.

Puig, també secretari general del PSPV, ha defensat que el president del Govern, Pedro Sánchez, està «absolutament informat» de la situació de la ceràmica, i treballa «intensament des de fa temps a buscar una fórmula que faça baixar els preus energètics».

Quant a la posició d’ASCER, que aquest dijous va insistir que les ajudes al sector depenen del Govern estatal i no de Brussel·les, Puig ha sostingut que és necessari que el Govern adopte «mesures pal·liatives» per a donar «certesa» al futur d’aquestes indústries.

El president valencià no ha sigut l’únic membre del Govern que ha mostrat preocupació. La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha expressat que «som conscients que hi ha famílies afectades» per aquesta crisi, concretament pels ERTO que comprometen 7.000 treballadors del sector, un fet que ha obligat el Consell a programar una reunió per a prendre mesures.

Comparteix

Icona de pantalla completa