Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant prorroga un contracte multimilionari amb Enrique Ortiz

Segons ha denunciat el grup socialista de l’Ajuntament d’Alacant, l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala (PP), ha permés que el consistori prorrogue un dels contractes que vinculen l’empresari pluriimputat Enrique Ortiz amb la màxima institució municipal. Es tracta de la gestió de l’abocador, sobre la qual ja es van detectar «deficiències» denunciades per aquest grup municipal i també per Ecologistes en Acció, però «l’alcalde d’Alacant no ha plantejat solucions a la saturació de l’abocador després de dècades d’abús en el volum de les deixalles».

La gestió liderada per Ortiz estaria permetent l’arribada del doble de residus permesos i garantint una separació «molt per sota dels marges legals». La mateixa Conselleria de Medi Ambient també va advertir d’aquesta situació i de la «deficiència estructural en el rendiment» de la instal·lació, que exigiria una «reforma integral del projecte». De moment, però, tot continuarà igual i l’Ajuntament mantindrà la gestió en mans d’Ortiz fins al pròxim mandat, cosa que, segons ha denunciat el PSPV local, a través del seu portaveu Miguel Millana, «és un fracàs caríssim que atempta contra l’agenda verda europea».

Cal recordar que el constructor Enrique Ortiz, també propietari de l’Hèrcules Club de Futbol, va reconéixer davant el jutge haver sufragat econòmicament dues campanyes electorals del PP, concretament la de les eleccions a les Corts Valencianes del 2007 i la de les eleccions al Congrés del 2008.

Comparteix

Icona de pantalla completa