Diari La Veu del País Valencià
Celebrem el segon aniversari de La Veu dels Llibres

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Hui fa just dos anys, la publicació per primera vegada de La Veu dels Llibres (LVL) ens donava un bri d’esperança en el futur del projecte comunicatiu La Veu del País Valencià. No era poca cosa en un moment ple de dificultats i incerteses, ja que Diari La Veu (DLV) havia hagut de tancar el 31 de desembre del 2019.

La cultura en general, i la literatura en particular, sempre ha estat una de les apostes principals dels nostres mitjans i, per tant, que es fera realitat aquella iniciativa que ens havia proposat l’escriptor Víctor Labrado va suposar un impuls important i ens va encoratjar a continuar endavant amb més entusiasme, amb més força, amb més confiança.

A penes dos mesos abans, havíem creat Nosaltres La Veu (NLV), una publicació amb què preteníem mantindre encesa la flama del periòdic que acabava de desaparéixer. I no cal dir, que LVL ha estat fonamental per al creixement de NLV i per a la recuperació de Diari La Veu, que durem a terme el primer semestre d’enguany.

I aquest 15 de febrer també celebrem un altre assoliment rellevant, el primer aniversari de la web exclusiva de LVL. Un portal que alberga tots els continguts publicats i en què apareixen cada dissabte els articles nous i pràcticament cada dia informació sobre el món editorial en la secció Infollibres.

Després d’aquests dos anys, LVL s’ha consolidat i ja és un referent per als lectors interessats en la literatura de tots els territoris catalanoparlants. Perquè l’objectiu d’aquesta revista setmanal ha estat des del primer dia donar a conéixer obres editades en la nostra llengua i els seus autors, i també difondre tots els esdeveniments relacionats amb els llibres. No només les novetats, atés que l’únic requisit per parlar-ne és que el volum ressenyat estiga a la venda en l’actualitat.

Per dur a terme aquesta tasca, comptem amb més de cent col·laboradors del País Valencià, Catalunya, les Illes Balears i Catalunya del Nord, la meitat dels quals habituals, una «garantia de pluralitat», com diu el coordinador, Víctor Labrado. Els agraïm l’esforç i la complicitat, sense les seues aportacions, LVL no seria possible.

Ara s’obri una etapa plena d’il·lusió i amb reptes importants, com ara implicar en el finançament de LVL (web, PDF, suplements en paper) més editorials, institucions, ajuntaments, fundacions i organitzacions que convoquen premis literaris en català o tenen qualsevol programació cultural relacionada amb el sector del llibre en llengua pròpia, i les empreses privades valencianes.

I continuarem demanant suport econòmic a les persones que ens segueixen mitjançant l’agermanament al projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià. Perquè, com demostrem cada dia, les donacions individuals són la veritable força que fa possible els nostres mitjans.

Comparteix

Icona de pantalla completa