Diari La Veu del País Valencià
Llancen una campanya per incrementar els estudiants de Filologia Catalana

Les conselleries de Cultura, Educació i de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Vives d’Universitats llancen una campanya per a promocionar els estudis de Filologia Catalana. La iniciativa respon a la necessitat creixent de professionals amb aquests estudis, relacionat amb les jubilacions de les primeres promocions i dels canvis sociodemogràfics de les darreres dècades. Aquestes dues circumstàncies fa que actualment hi haja una demanda alta i creixent de graduats en Filologia Catalana per treballar en diversos camps, com ara la secundària, docents de català per a adults, gestió editorial, foment de la llengua o assessorament lingüístic als mitjans, entre altres.

Sota el lema «Pren la paraula, tria Filologia Catalana», s’explica l’alta ocupabilitat en aquest grau i les múltiples eixides professionals. La campanya ajuda els estudiants a imaginar-se exercint feines tan diverses com l’assessorament lingüístic, la docència, la creació o dinamització literària o lingüística o l’acollida lingüística dels nouvinguts. També recorda que aquests estudis permeten fer pràctiques en empreses i institucions, accedir a beques amb estades Erasmus o Sèneca, i a diversos màsters, postgraus i doctorats.

La campanya es presenta en el marc del Saló de l’Ensenyament que se celebra a Barcelona fins al 17 de març i tindrà continuïtat amb accions destinades al professorat i als orientadors dels centres educatius.

Actualment, les universitats de la xarxa que ofereixen estudis de Filologia Catalana són la d’Alacant (UA), l’Autònoma de Barcelona (UAB), la de Barcelona (UB), la de Girona (UdG), la de les Illes Balears (UIB), la de Lleida (UdL), l’Oberta de Catalunya (UOC), la Rovira i Virgili (URV), la de València (UV) i la de Perpinyà Via Domitia (UPVD).

Dificultats per a exercir l’ensenyament al País Valencià

Tanmateix, al País Valencià, a principis de febrer el Col·lectiu de Graduats i d’Estudiants de Filologia Catalana va emetre un comunicat –que va ajudar a difondre el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV)– en què expressava el seu malestar per l’elevada competència que troben a l’hora d’accedir a la borsa per a poder exercir com a mestres de valencià.

Segons assenyalaven, actualment els graduats en Filologia Catalana tenen davant 207 titulacions –tant graus com llicenciatures– que poden accedir a la seua especialitat amb un C2, «sense tindre en compte moltes vegades la relació» que els seus estudis «tenen amb la llengua i la literatura valencianes».

Més notícies
Pancarta de Joves PV contra la visita de Felip VI a Gandia
Joves PV protesten contra la visita del rei espanyol a Gandia
Notícia: Joves PV protesten contra la visita del rei espanyol a Gandia
Comparteix
Les joventuts de Compromís pengen una pancarta amb el lema «les valencianes no tenim rei»
Mural dedicat a Fermín Muguruza a l'IES de Bellreguard
Un grup ultra denuncia per «enaltiment del terrorisme» l’IES de Bellreguard
Notícia: Un grup ultra denuncia per «enaltiment del terrorisme» l’IES de Bellreguard
Comparteix
L'associació Educadores contra el adoctrinamiento, pròxima a Vox, presenta una querella per un mural dedicat a Fermín Muguruza
El viatge de Mazón a Barcelona
Notícia: El viatge de Mazón a Barcelona
Comparteix
Mazón s’ha volgut vestir de seda a Barcelona, però no deixa de representar allò que ve representant el PP valencià des de fa dècades
El president de Plataforma per la Llengua i candidat a la reelecció, Òscar Escuder
«Quan els governs són hostils amb la llengua, calen ciutadans conscienciats»
Notícia: «Quan els governs són hostils amb la llengua, calen ciutadans conscienciats»
Comparteix
Parlem amb el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, que aquest dissabte opta a la reelecció

Comparteix

Icona de pantalla completa