Diari La Veu del País Valencià
L’origen de les Falles | Per La Comarca Científica

Quin és l’origen de les Falles? El sociòleg Émile Durkheim deia que no pot existir cap societat que no senta la necessitat de conservar i reafirmar els sentiments i les idees col·lectives que la doten d’unitat i personalitat, i que això només es podia aconseguir a través de reunions, assemblees i congregacions on les persones reafirmen en comú estos sentiments comuns. 

En altres paraules: perquè la societat siga capaç d’adquirir consciència i sentiment de sí mateixa, és precís que es reunisca en determinats rituals.

El coordinador de La Comarca Científica, Alexis Lara, entrevista el sociòleg i historiador, Gil-Manuel Hernández, president de l’Associació d’Estudis Fallers entre 1992 i 2012, i director de la Revista d’Estudis Fallers entre 1994 i 2012. Autor de diversos llibres, articles i investigacions sobre les manifestacions festives i rituals, la festa de les Falles, la cultura popular, el patrimoni cultural, les creences religioses, els processos de globalització i les polítiques culturals. Actual Cap de Secció dels Museus de Cultura Festiva de la Regidoria de Cultura Festiva (Ajuntament de València) i director del Museu Faller de València. Entre altres obres, ha publicat Falles i franquisme a València (1996) i La festa reinventada. Calendari, ideologia i política a la València franquista (2002). És col·laborador de Nosaltres La Veu.

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa