Edicions del Sud a les biblioteques públiques de la Safor

La Safor és una comarca valencianoparlant formada per trenta-una localitats. En ella viuen un poc més de cent setanta-quatre mil persones, segons dades de 2020. Actualment, hi ha establides en el seu territori tres editorials que publiquen llibres en valencià, una de les quals és Edicions del Sud, amb seu social a la població de Piles.

Edicions del Sud va nàixer a finals de 2016. En aquests més de cinc anys de vida, ha publicat un total de setanta-un títols. A dia de hui, els lectors saforencs poden trobar llibres de l’editorial pilera en setze de les trenta-una biblioteques o agències de lectura públiques que hi ha en funcionament a la terra que va vore nàixer escriptors il·lustres com Ausiàs March o Joanot Martorell. Això vol dir que en la resta, que suposa quasi el 50%, no hi ha cap llibre d’Edicions del Sud. Les biblioteques de Piles, amb 51 títols; Miramar, amb 38; i Llocnou de Sant Jeroni, amb 25, són les que més alberguen publicacions de l’editorial pilera. Exemples com els de Piles, Miramar i Llocnou de Sant Jeroni són elogiables de totes totes i, sobretot, imprescindibles i encoratjadors per a la gent del sector que lluita per la llengua dia a dia, pam a pam, lletra a lletra. Per contra, destaca que les biblioteques de Gandia, Oliva i Tavernes, les tres viles més importants de la comarca per quantitat d’habitants i pressupost, sumen entre totes un total de vint-i-tres títols, menys dels que es troben a la biblioteca de Llocnou de Sant Jeroni, municipi que compta amb 554 habitants.

[1] Almiserà, Barx, Beniflà, Castellonet de la Conquesta, Daimús i Palmera no estan registrats en el catàleg de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.