Diari La Veu del País Valencià
Recupera LA VEU! ACICOM t’invita a sumar-te al projecte. Millorem la nostra dieta mediàtica i cultural en valencià!

ACICOM, va participar el passat dissabte 29 de febrer del 2020, a la Societat Coral EL MICALET a l’assemblea de persones i entitats Agermanades i col·laboradores de LA VEU. Et contem els seus continguts i t’animem a sumar-te com nosaltres, al projecte de LA VEU, tant en l’àmbit personalcom a les vostres entitats.

Moisés Vizcaino fundador i editor del Diari La Veu, en una primera part, va explicar la decisió de finalitzar l’actualització de Diari La Veu a finals de 2019. Una pèrdua important per a tota la ciutadania.

Quan un mitjà de comunicació desapareix, sempre s’empobreix la dieta mediàtica; però a més a més el Diari La Veu no era qualsevol altre mitjà. Ens oferia informació plural i de qualitat, de caràcter progressista i sempre en la nostra llengua. Una llengua pràcticament inexistent en els mitjans valencians, exceptuant unes poques capçaleres.

El projecte Diari La Veu, era un projecte molt ambiciós, amb un pressupost aproximat de 360.000 euros a l’any, que comptava amb una qualificada plantilla de periodistes i correctores lingüistes per fer un producte de qualitat. Un diari que el passat 31 de desembre de 2019 va ser actualitzat per última vegada, donat el poc suport institucional que ha tingut. Un mitjà que es mereixia molta més publicitat institucional que ha estat minsa.

Arran el tancament, s’ha posat en marxa Nosaltres La Veu, publicació de reflexió i activisme pel País Valencià, amb l’objectiu de recuperar Diari La Veu i contribuir a l’empoderament de la ciutadania, que és qui ho pot fer realitat a través d’un nou tipus d’agermanament.

El Grup La Veu, tenia cinc projectes en marxa: dos mitjans –Diari La Veui Vicultura (en format paper)–; el número zero de DLV en format de suplement mensual en paper amb l’ARA, i, en col·laboració amb la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi CV, dos projectes singulars: Passos.cat i Aulacodi.cat.

Atesa la situació econòmica, la part de l’equip que continuarà editant Vicultura i Aulacodi.cat ha decidit perseverar la llavor del projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià. Per això, han transformat Passos.cat en un nou portal digital anomenat Nosaltres La Veu,per a continuar donant veu als qui volem explicar continguts en clau valenciana i en llengua pròpia, i per a seguir oferint als lectors i seguidors de xarxes una alternativa comunicativa diferent a la voràgine informativa diària, tot des d’una publicació digital diferent al que suposa editar un diari de notícies i informacions d’actualitat.

Els assistents

Es varen realitzar diverses intervencions de les persones i entitats agermanades, mostrant en general una visió crítica sobre l’actuació de les administracions i el govern del Botànic per la manca de decisió a l’hora de donar un major suport als mitjans en valencià.

Des d’ACICOM vam intervenir per fer palés l’empobriment de la nostra dieta mediàtica i cultural que suposa la desaparició del Diari La Veu, ja que hem perdut una important eina de comunicació plural, de proximitat i en valencià. I explicarem les propostes d’ACICOM per a intentar arribar a un públic més jove, aprofitant al mateix temps la intel·ligència de les multituds, empentant i canalitzant la cooperació i col·laboració de les persones agermanades. La Veu hauria d’exercir en part de “HUB” o concentrador, afavorint que la ciutadania passem de consumidores a pro consumidores. Això suposaria també incloure diverses maneres d’expressió en valencià, afegint a LA VEU realitat augmentada. Un exemple que aporta ACICOM és la introducció de nous llenguatges i gramàtiques expressives com són els continguts de la Revista VANTUBERS, posada en marxa des d’ACICOM amb la col·laboració d’altres entitats com la Plataforma per la Llengua https://valentubers.com/que actualment agrupa ja a més de 40 canals de youtube en valencià. També per exemple les persones associades a ACICOM, l’equip de POSIDÒNIA, que realitza àudio sèries i altres treballs en podcast i en valencià. Entreu en les seues pàgines i sentiu i vegeu el que fan.

En la segona part de la sessió, Moisés va explicar la proposta de rescatar el digital Diari La Veu a través del mecenatge dels lectors agermanats amb donacions a l’esmentada fundació: Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi CV, que d’aquesta forma podria assumir el mecenatge del digital d’actualitat del País Valencià nascut l’1 de gener del 2013.

Moisés va detallar la manera d’aprofitar els avantatges fiscals de les donacions a les fundacions per aconseguir el finançament del mitjà. Bàsicament consisteix, que els primers 150 euros anuals són totalment bonificats de la declaració de la renda, entre la deducció estatal (75%) i la deducció autonòmica (25%). És a dir els 150 euros aportats per les persones físiques i jurídiques són totalment recuperats per qui fa declaració fiscal. A partir de 150 euros anuals entren altres tipus de bonificacions, segons siga la primera vegada o persisteix en el temps.

Aquesta crida a ser agermanades permetria, segons els càlculs econòmics:

500 persones agermanades per 150 euros a l’any (recuperables totalment fiscalment) 75.000 euros anuals que permetria mantienir el nou portal Nosaltres La Veu (www.nosaltreslaveu.com), que no és un diari, sinó una publicació digital en la qual editem continguts de reflexió i activisme pel nostre país, per la llibertat d’expressió, per la llengua i per la dignitat, com a persones i com a poble, i 100% en valencià per conviccions. Els objectius de Nosaltres La Veu són: contribuir al canvi i l’equitat social; vertebrar el País Valencià des de l’àmbit mediàtic; assolir la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu valencià i construir el corredor comunicatiu català-valencià-balear-andorrà cooperant ambla resta de territoris del nostre àmbit lingüístic.

Nosaltres La Veu és la nova publicació digital valenciana del projecte comunicatiu La Veu del País Valencià la línia editorial del qual es basa en la defensa i exigència de quatre principis essencials: els drets humans; la pau i la no-violència; el respecte per la natura i el medi ambient, i la cultura, llengua, patrimoni, història i tradicions del País Valencià.

Des de nosaltreslaveu.com anhelem una democràcia de qualitat al servei del poble i la superació de l’actual forma institucional de comunitat autònoma espoliada fiscalment per un model de país basat en un “Estat valencià, democràtic, social i republicà”. Un model amb un serveis públics bàsics de qualitat, lliure financerament, solidari amb les persones que l’habitem, sostenible ambientalment i lliurement federat o confederat amb els territoris que es consideren.

Mentrestant, necessitem el vostre suport econòmic per a editar la publicació Nosaltres La Veu que, com ja vos hem explicat en anteriors comunicats, és una plataforma de reflexió i activisme pel País Valencià sobre cultura, llengua, territori i societat, i que té com a finalitat recuperar Diari La Veu, continuar amb el projecte comunicatiu de La Veu del País Valencià i, sobretot, lluitar per a fer possible la comunicació en valencià en la nostra terra.

Agermanar-se a La Veu és essencial per impulsar Nosaltres La Veu i per recuperar Diari La Veu.

Com recuperar el Diari LA VEU?: Cal aconseguir aplegar a 2000 persones agermanades que aportem 150 euros a l’any (amb el sistema de deduccions fiscals) que suposaria obtindre un pressupost de 300.000 euros anuals, posant en marxa i mantenint el Diari LA VEU, un diari digital , d’actualitat, informació, opinió, 100% en valencià .

Pots agermanar-te escrivint correu a:

[email protected] o [email protected]

També pots fer-ho per telèfon, telegram o whatsapp mitjançant el telèfon: 670 57 60 99

Entre totes i tots podem aconseguir recuperar LA VEU

Comparteix

Icona de pantalla completa