Diari La Veu del País Valencià
I si decidim fer un cordó sanitari antifeixista de debò?

Molts de nosaltres hem considerat des de sempre que a Espanya hi havia un únic partit PPSOE. No és ara el moment de tornar a demostrar aquest fet, és moment de posar-ho en pràctica. Partim d’una pregunta: que és millor per al País Valencià, un govern del PP o un govern del PP-Vox? Per a mi la resposta és clara i no és ni nova ni innovadora. De fet, des de fa molts anys a Europa hom té clar que cal fer un cordó sanitari al feixisme. Llavors caldria, ni que fora en l’àmbit del debat plantejar a aquells que poden fer-ho, que impediren l’arribada de Vox als governs autonòmics i municipals. Resulta curiós que Baldoví des del primer moment ha dit que ni es planteja eixa possibilitat. Realment a qui beneficia eixa actitud? Als valencians i valencianes en general? Als professors de valencià, al col·lectiu LGTBI? Què és millor per a aquests col·lectius un govern del PP o un govern de PP-Vox?

Jo ho tinc molt clar, el feixisme no hauria d’entrar als governs, hauríem de fer tot allò que estiga a les nostres mans per a evitar aquest fet. A Europa ja ho fan, i no passa res. Si a conseqüència d’aquesta decisió tenim uns governs del PP, doncs que hi farem, haurà estat la decisió democràtica de la gent; si tenim un govern del PP-Vox, haurem de pensar de qui és la responsabilitat.

Ja sé que al PSOE i a l’esquerra espanyola, li va d’allò més bé la polarització PP-Vox envers PSOE i Sumar per als seus interessos de partit i de nació, ho tenen tot a guanyar, però eixe discurs ens interessa als valencians? No hi ha possibilitat de parlar i oferir alguna cosa al PP que no el llance als braços de Vox? Qui guanya permetent que el feixisme entre a governar?

Finalment, cal reflexionar sobre dos fets: primer què significa «cordó sanitari antifeixista», la qüestió és molt clara, evitar que el feixisme entre a les institucions i als governs, això pot suposar que pot guanyar una dreta democràtica, òbviament; segon: al PSOE i a Compromís, els importa realment que el feixisme arribe a les institucions, o estan més preocupats pels seus interessos de partit?

Si al capdavall el PP decideix integrar Vox a les institucions, sempre podrà dir que no va tenir altra opció, i serà veritat. Ara com ara el bé major és impedir l’accés del feixisme als governs, fer tot allò que siga possible, almenys en la meua opinió. Cal enviar un missatge clar a la gent: som antifeixistes per damunt de tot i hem de fer tot el que puguem per barrar-los el pas. Si ara toca donar suport al PP, doncs som-hi. Si després de tot plegat el PP decideix anar amb Vox, podrem dir, sense embuts que el PP és feixista i sabrem ben bé quins són els nostres enemics i on estan.

En qualsevol cas, no ens hem de fer massa il·lusions, el PSOE mai mirarà pels interessos de la democràcia i preferirà deixar que hi haja un govern feixista al País Valencià que perdre el seu discurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa