Sols el poble salva el poble, renovables sí però no així

És evident que sempre hi ha diferents maneres de veure les coses i que segons des del prisma que ho mires, ho veus d'una manera o una altra. Però arribat a aquest punt, trobe que amb poques coses havia vist tant de consens i germanor com és amb la lluita pel nostre territori i la defensa pel món rural, el nostre.  Moltes gràcies i continuem endavant!!

Aquesta campanya electoral embogida no m'havia permés continuar amb els meus articles setmanals al Diari la Veu, però crec que havia d'escriure aquestes línies abans del diumenge no per demanar-vos el vot, que ho he estat fent ja en les darreres setmanes, sinó perquè abans d'introduir la papereta a l'urna electoral, penseu i reflexioneu quin partit defensarà millor els interessos del nostre territori. Quin partit no té gens d'interès que li diguen a Madrid i ni tan sols anirà a cap consell de d’administració d'una multinacional elèctrica a través d'una porta giratòria.

Potser alguns de vosaltres no ho sabeu, però açò que està passant a Cabanes, Vilafamés o les Useres, no és nou, ve de fa temps, des que s'està creant la bombolla energètica, i els lobbies del capitalisme extractiu i depredador han posat els ulls en el nostre territori per omplir-se les butxaques.

Fa anys que gent com Alícia, Jesús, Hèctor o Cinta estan lluitant contra la MAT o la MAGDA, contra els especuladors del capital, defensant casa nostra, la nostra sobirania i el nostre futur.

Cada vegada en som més i, des de la pressió i les reivindicacions de la societat civil mobilitzada, podrem fer força per defensar la terra que volem deixar a les nostres filles i els nostres nets.

He dit abans que no demanaré el vot, però sí que voldria que tinguérem clar qui és qui a les institucions. I alerta, està molt bé que a Cabanes el PSOE i el PP es mostren en contra d'aquesta barbaritat d'ocupació de més de 300 hectàrees de sòl agrícola, però si després arriba Ximo Puig i diu «que no se puede hacer una tortilla sin romper un huevo», i la seua consellera de Transició energètica diu que «hay que acelerar los proyectos de renovables», o fins i tot Mazón, el candidat del PP a la propaganda electoral que heu rebut a casa acusa Compromís de «frenar les renovables per perjudicis ideològics», no sé quin marge tindran les d'ací, davant els seus «jefes».

La veritat és que jo sols vull frenar la implantació d'energia renovable irracional, aquella que destruïsca el territori, no aquella que estiga ubicada de manera racional i sostenible. I sé que estic amb la bona gent, perquè anem plegats en el mateix vaixell, i arribarem fins on faça falta, ja ens coneixeran aquells que encara no ho han fet.

Sols el poble salva el poble!!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.