Carta de RV-PVE als electors de la circumscripció de Castelló

M’alegra dirigir-me una volta més als valencians en general i en especial als electors de les comarques del nord, en ocasió de les eleccions a les Corts Valencianes del proper 28 de maig de 2023.

Per a República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu la qüestió principal que ens hem de plantejar quan anem a votar és si té sentit la nostra pertinença a una entitat gran, allunyada i egocèntrica com és l’Estat espanyol. Podem fer-nos dos grans preguntes:

-¿Eixa vinculació està facilitant la resolució dels nostres problemes o més bé els agreuja?
-¿Tenim dret a un Estat valencià propi on puguem prendre les decisions que considerem més encertades?

Per al primer interrogant vos presente una llarga llista de temes importants: la falta de control sobre el territori, precarietat i emigració laboral, crisi mediambiental, habitatge, infraestructures, agricultura sentenciada, desequilibri poblacional, negació d’un dret civil propi, emergència lingüística, l’atenció de les administracions al ciutadà… La Generalitat Valenciana, tal com està plantejada jurídicament, NO POT FER RES per a revertir eixa situació.

Al segon preguntat contestem afirmativament. Valencianes i valencians conformem un poble ben definit que té uns drets que no han prescrit. Els hem de poder exercir democràticament. Volem arribar a una MAJORIA SOCIAL que exercisca el dret a un ESTAT VALENCIÀ. Mentrestant hem de guanyar presència pública, tant a les institucions, com als mitjans de comunicació com en places i carrers.

Un Estat valencià independent podria decidir amb qui ens convé estar ben relacionats per al subministrament de matèries primeres i energètiques per al sector primari i industrial, ceràmic sobretot. També per la solidaritat amb altres pobles privats de drets com els saharians convé no ser tan amics de certs governs. Igual que si parlem de les exportacions: NECESSITEM UNA POLÍTICA PRÒPIA I VALENCIANA.

Del futur de la nostra terra depèn també el teu futur personal i familiar, tin-ho en compte!

Visca l’Estat valencià!
Visca la República Valenciana!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.