En els últims mesos ens arriben les notícies de les protestes a Madrid en defensa de la sanitat pública. El diumenge 12 de febrer una manifestació de milers de persones clamava contra les polítiques privatitzadores del govern Ayuso.

Palleter és un Centre de Salut situat a la plaça del mateix nom en la zona sud de Castelló de la Plana.

En març de 2020 tanquen el Centre de Salut Constitució i traslladen l’equip mèdic i els pacients al Centre de Salut Palleter. El 4 d’octubre del 2021 s’anuncia la col·locació de barracons per descongestionar l’atenció de 30.000 persones i les licitacions del nou consultori. Al dia següent dimiteix el coordinador de centre de salut. Ara vindran les promeses electorals de la pròxima obertura del centre sanitari i més personal sanitari.

En març del 2023 Palleter segueix igual. Dos centres de salut en un mateix local congestionat amb dos barracons (infermeria i consultes) i habilitant el gimnàs per les consultes 19 i 20. Ara el personal mèdic, sanitari i d’admissió estan sotmesos a la pressió diària per excés de treball. Hi ha manca de metges, sanitaris i s’haurien d’incorporar dos companys més en admissió en unes instal·lacions deficients. Des del mostrador, en consulta o infermeria es treballa dur per garantir un servei sanitari de qualitat, però calen més recursos.

També s’han incrementat les amenaces i l’agressivitat d’algunes persones que volen serveis mèdics immediats amb el perill de la integritat personal. La resposta no pot arribar de les solucions individuals que estan potenciades pel capitalisme perjudicant només el col·lectiu.

Els serveis sanitaris públics són un bé comú a conservar que paguem tots amb els nostres impostos. El deteriorament dels serveis sanitaris públics facilita el desenvolupament de la sanitat privada i el guany particular. Només salvarem la sanitat pública amb un increment del pressupost en personal i infraestructures amb la implicació de tots els actors, polítics, professionals sanitaris i usuaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa