Diari La Veu del País Valencià
Volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-lo possible

El passat 20 de febrer, el Teatre Micalet es va omplir en l’acte de presentació del manifest Volem i necessitem un tercer Botànic. Fem-lo possible. Hi intervingueren representants de diversos àmbits de la societat valenciana: de la joventut, del feminisme, de la cultura, de persones migrades, de col·lectius com la memòria democràtica, la defensa del territori i el sindicalisme. La sala acollia una nombrosa representació del món associatiu valencià i una representació dels partits que componen el govern valencià. Durant els pròxims dies es duran a terme actes de presentació del manifest a Alcoi (el 27 de març), a Castelló (el 29 de març) i a Alacant (el 3 d’abril). Es pretén que la mostra de l’activitat recórrega altres localitats valencianes

El manifest, que es pot consultar a www.volemtercerbotanic.com, està impulsat per persones procedents de diversos sectors de la societat valenciana, de tots els colors de l’esquerra social, sindical i política valenciana. Una proclama que ha estat fruit d’una llarga reflexió sobre la situació del País Valencià i on es fa explícita la necessitat que en les eleccions del pròxim 28 de maig es configure un govern progressista, d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista que continue treballant per les persones i amb les persones, des del País Valencià i per al País Valencià: «Queda molta feina per fer, moltes mesures i projectes que cal desenvolupar per a continuar millorant la vida de la població valenciana; avançar en la cohesió i vertebració territorial; fer front a l’emergència climàtica i mediambiental i protegir el nostre territori; combatre la pobresa, l’exclusió i les desigualtats socials; garantir un habitatge digne i assequible; acabar amb la violència masclista; implementar mesures per a impulsar els sectors culturals, audiovisuals i esportius valencians; continuar avançant en Memòria Democràtica; avançar cap a una veritable igualtat lingüística o assolir una major capacitat d’autogovern. En definitiva, cal continuar avançant cap a una societat més justa, més tolerant, més lliure, més igualitària i més solidària».

La millor garantia perquè aquestes mesures es puguen realitzar és amb un nou Botànic, divers i plural, que siga receptiu a les reivindicacions de la societat i que impulse processos per a garantir la participació ciutadana. És per això que el grup promotor del manifest crida a la mobilització de la societat valenciana perquè en les eleccions vinents la declaració es faça palesa. De manera especial, s’adreça a aquelles persones que «s’han desil·lusionat o que consideren insuficients, o poc encertades, algunes de les polítiques fetes durant aquests anys perquè, tot i mantenir les seues crítiques, es mobilitzen i participen, activament, per a impedir que les polítiques conservadores de la dreta tornen a ser presents a les nostres institucions.»

El manifest es tanca amb la interpel·lació als partits polítics, perquè estiguen a l’altura del moment que vivim. En aquest sentit, es considera que cal treballar «per unir i sumar esforços per fer possible unes polítiques progressistes que servisquen als interessos del País Valencià, de les valencianes i valencians, de les treballadores i treballadors.»

Ara és el moment d’organitzar-nos i mobilitzar-nos per omplir les urnes de drets, justícia social, igualtat i llibertat i per impedir tornar als temps passats foscos de les dues dècades de governs conservadors. Ara és l’hora d’avançar en el present per poder guanyar el futur, des d’una organització i mobilització que ha de perdurar cada dia, més enllà del 28 de maig del 2023, per fer possible que el canvi polític i social siga una veritable realitat que millore la nostra vida.

Comparteix

Icona de pantalla completa