Diari La Veu del País Valencià
Estem de precampanya i ja es nota!

Estem de precampanya i ja es nota! Ens envolten els eslògans per tot arreu. Amb més o menys encerts cada partit busca atraure l’electorat. Nosaltres també en tenim, cuidem allò proper. I crec que açò ens representa a totes. Perquè fa 4 anys, i més, que ho fem a Castelló de la Plana. Fa quatre anys que l’equip de Govern impulsa polítiques d’esquerres. Fa quatre anys que cuidem allò proper i tenim cura que la confluència en la qual estem treballe en aquesta línia.

Aquesta legislatura que en res s’acaba, hem treballat des de dues regidories, Habitatge i Transició Ecològica. Hem fet grans coses, fins i tot ens ha tocat organitzar tota l’estructura administrativa de la regidoria de Transició Ecològica partint de zero, per a poder treballar.

A Habitatge, hem aconseguit 17 milions d’euros per a rehabilitar edificis vulnerables amb 594 famílies amb el Pla Barris. Hem ampliat un 10% el parc públic d’habitatge amb 64 noves vivendes. Hem destinat en tres anys 7 milions d’euros en ajudes al lloguer a 2.500 famílies de la ciutat, el 10 % del total de lloguers. Concedim 12 milions d’euros en ajudes per a reformes d’interior d’habitatges i hem posat en marxa l’Oficina Municipal d’Habitatge amb 10 persones atenent polítiques de vivenda.

A Transició Ecològica hem activat la primera Oficina de l’Energia de Castelló per ajudar a estalviar la factura energètica. Bonifiquem un 50% l’IBI per impulsar l’autoconsum energètic a les llars. Impulsem el projecte 50 50 d’estalvi energètic als centres educatius. En conservació ambiental hem promogut un pla de renaturalització a les platges que recupera un 10% de població del corriol camanegre. Hem elaborat el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia. Hem desenvolupat un estudi preliminar i ajudem a instal·lar la nova estació de medició a la Marina (Grau) del Pla de Qualitat de l’Aire. També hem reactivat l’agroecologia a Castelló promovent mercats de venda directa i quilòmetre 0 amb la Fira de la Taronja i el mercat agroecològic. A més, ens adherim a la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia.

Volem continuar Cuidant allò proper. Tenim moltes noves propostes. I ja estem al carrer donant-les a conèixer. Tampoc ens oblidem del que ens sol·liciteu. Gràcies a les reunions amb associacions de migrants, impartirem tallers per tot Castelló ensenyant a realitzar tràmits administratius, obtindre un certificat digital, demanar cita prèvia a molts serveis, preparar documentació per l’ingrés mínim vital, com tramitar el bo jove de lloguer… Donarem perquè l’equip local d’Esquerra Unida, inclosa jo mateixa, serem per uns dies «profes» per a cuidar la gent.

Anem pel bon camí, ho sabem, volem continuar Cuidant allò proper. Volem crear ocupació de qualitat i amb drets al nostre Castelló. Apostem sempre per uns serveis públics que garantisquen plena protecció social per a totes. Continuem la lluita per l’habitatge i lloguers amb preus dignes, ja estem fent-ho, però volem més i millor.

Volem un municipi amb moviment i vida, sostenible, respectuós amb el medi ambient i habitable. Un municipi lliure on totes les persones convisquem de manera fraterna, on es garantisquen els drets feministes, LGTBiqa+.

I volem continuar fent memòria, volem justícia i reparació per a totes. Molt de treball per a continuar apropant les nostres polítiques a la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa