Diari La Veu del País Valencià
Presentació del manifest «Alto a la guerra!» a València

El dilluns 6 de febrer es va celebrar la presentació del manifest internacional «Alto a la guerra!» al Micalet de València. Hi van intervenir com a ponents el senador per Compromís Carles Mulet i la diputada a Corts per Podem Marisa Saavedra; va moderar i presentar l’acte Juanjo Llorente, del CATP del País Valencià.

Una nombrosa assistència feia palés l’ampli rebuig -creixent entre la població- a la guerra entre els EUA, seguits per tots els governs europeus sota els dictats de l’OTAN i els oligarques russos encapçalats per Putin.

Una guerra en interés de les grans empreses productores d’armament i les multinacionals i els grups financers que controlen el mercat del gas i del petroli. Guerra que provoca la devastació i la mort de desenes de milers de soldats i civils a l’Europa de l’Est, però que estem pagant tots els pobles i treballadors d’Europa i del món amb la pujada de preus, les retallades – i les privatitzacions- de les despeses socials i el qüestionament de les conquestes obreres i democràtiques, en particular les pensions i els drets laborals.

A tot Europa s’organitza la resposta a la política de guerra dels governs: França, la Gran Bretanya, Itàlia o Alemanya veuen les mobilitzacions d’anys més grans en defensa de salaris i pensions, dels serveis públics i contra la guerra. És un moviment de conjunt que diu: Prou!

En menor grau, per la divisió i la confusió sembrada fins ara per la majoria dels dirigents sindicals i polítics que diuen representar els treballadors i els pobles, a l’Estat espanyol la resposta obrera i ciutadana està en marxa i busca confluir en una potent mobilització que pare la privatització de la sanitat i la liquidació del sistema de pensions per repartiment, que pose fi a la política de guerra en tots els seus vessants.

A la presentació del manifest gairebé quaranta dels assistents el van signar, alguns es van comprometre a difondre’l i estendre la recollida de signatures i es va anunciar la preparació de nous actes de presentació a altres localitats, com ara Castelló de la Plana, on es farà un acte públic per donar-lo a conéixer el 28 de febrer.

Es va anunciar la preparació d’una manifestació unitària contra la guerra a València el pròxim 25 de febrer, jornada en què se celebraran manifestacions i concentracions a diverses capitals de província de l’Estat i a tot Europa, coincidint amb el primer aniversari de l’inici de la guerra a Ucraïna.

Extractes del manifest «Alto a la guerra!»

La guerra que s’està desenvolupant a Europa ja té les seues conseqüències polítiques i econòmiques a tot el món.

Suposa l’amenaça d’un perill mortal per a tots els pobles d’Europa i de tots els continents. […]

No acceptem el rebuig una vegada i una altra afirmat per Biden, la Unió Europea i Putin a un alto el foc immediat i a parar la guerra.

A què condueix això? […]

Que s’utilitzen milers i milers de milions per al rearmament d’Ucraïna en benefici de la indústria d’armament i en detriment dels pobles treballadors amb retallades a tots els pressupostos públics, hospitals, escoles, etc. […]

Llancem una crida a tots els treballadors i militants d’Europa a unir les seues forces per aturar aquest engranatge mortal i aquesta carnisseria i pel cessament de la guerra i un alto el foc immediat!

Pots descarregar el manifest sencer ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa