Mentiria si diguera que no he pensat en anar una mica més enllà i presentar la meua candidatura a les primàries a les Corts valencianes per Compromís, a la circumscripció de Castelló. Ho vaig estar meditant durant molt de temps, i alguns de vosaltres, amigues i amics, bé que ho sabeu.

A la fi, més enllà de les persones, el que importa és el benestar de la classe treballadora; la feina, les pensions, poder omplir la nevera, etc. Necessitem continuar treballant en la construcció d’un País Valencià més inclusiu, feminista, antifeixista, socialista, ecologista… en definitiva, un País Valencià amb més drets nacionals, socials i laborals. Els qui em coneixeu, sabeu com m’agrada treballar en tot allò que té a veure amb el nostre xicotet i allargat país. Defensar allò que som, d’on venim i cap on volem anar, reivindicant la nostra llengua, cultura i tradicions. Vinc del carrer i continuaré en el carrer, passe el que passe, sense renunciar a res en el futur. Des de la mobilització de la societat civil continuaré en la mesura de les meues possibilitats, com a nexe d’unió entre l’activisme polític i l’institucional. Cal continuar fent camí, no sé fer altra cosa que lluitar.

A més a més de tot açò, també tinc la sort de poder treballar des de la permanent de país de Decidim, envoltat de gent treballadora, compromesa i valenta, per assolir un millor futur.

Des de Compromís hem de seguir en la línia de ser el partit transformador que tots i totes hem conegut, vinculat amb els moviments socials i culturals. Donar veu a la nostra militància en tot allò que tinga a dir, i pensar en el col·lectiu i no tant de manera partidista. Fem de la política la nostra vocació i no la nostra feina, donem solucions a la nostra gent des de les institucions, simplement, fem allò pel qual la gent va confiar en nosaltres el 2015 i 2019. No hem de perdre tota eixa tasca que hem anat fent, ni oblidar-nos dels nostres orígens: qui som i d’on venim. El nostre espai és el carrer, i la nostra gent continua sent aquella que defensa el territori, les pensions, la llengua, la cultura, el país, etc. Hem de garantir que el poble valencià sempre tinga veu pròpia davant de qualsevol escenari polític que es puga donar.

Hem estat, i continuem sent un partit d’èxit que ha sabut analitzar la situació del País Valencià, i teixir unes relacions que ens han dut a formar part del govern del Botànic. Ara és hora de sumar, fer pinya i treballar conjuntament per continuar fent polítiques per a les persones. Cal fer molta força, el llop està trucant a la porta i no ens podem permetre deixar-lo passar. Jo continuaré treballant com fins ara, amb ganes i il·lusió, des dels diferents àmbits socials i polítics de la nostra societat, per continuar construint el País Valencià que volem.

Compromís, des del 2015 ha estat l’eina útil de les polítiques enfocades envers la majoria de la societat, posar la ciutadania al centre de la nostra acció política. Sols cal veure tot allò que hem assolit en vuit anys del govern del Botànic. Ara bé, també hem de ser conscients que també s’han comés errades, no hem pogut arribar a tot allò que la nostra gent ens ha demanat. Assumir-ho amb normalitat i fer autocrítica ens farà millorar. És per tot açò que cal aconseguir la fita d’un tercer botànic, per poder aconseguir tots eixos objectius que no hem arribat en aquests vuit anys. Per res del món hem de permetre deixar entrar al llop a casa nostra, no ens podem permetre llançar al fem la tasca acomplerta en les darreres dues legislatures. No podem permetre que el nostre país retrocedisca quaranta anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa