Diari La Veu del País Valencià
A Compromís estem de primàries

A Compromís estem de primàries per triar els nostres propers representants a les Corts Valencianes. En aquest procés de primàries pot participar qualsevol persona sense necessitat d’estar afiliada, de forma gratuïta i les seues dades no apareixeran en cap lloc i s’eliminaran una vegada acabe el procés. Si voleu participar heu d’entrar a primaries.compromis.net i registrar-vos. I una volta més és importantíssim que els i les joves facen un pas endavant i ens representen a totes i tots.

Compromís és una organització que cuida els seus joves, els valora i no obstaculitza la seua lluita. Tenim una organització com Joves PV que lluita dia rere dia per aconseguir que estem on hem d’estar i mai deixe d’escoltar-se la nostra veu. Quan vaig entrar a militar a Compromís i a Joves PV no sabia com seria el futur, però hui, dos anys després estic enormement content d’haver pres la decisió i compartir espais de reivindicació i lluita amb gent meravellosa. Gent jove que no para i empra el seu temps en millorar la vida dels més joves. Tanmateix, cal més gent jove a les institucions públiques, crec que aquesta és una reivindicació compartida per totes les joves.

Calen diputats i diputades joves. Les Corts Valencianes han d’evidenciar la pluralitat existent al nostre País Valencià. En aquesta darrera legislatura no hi ha hagut cap persona jove. A excepció dels darrers mesos on amb l’entrada de Ferran Barberà, diputat de Compromís per la circumscripció per València, s’ha pogut sentir la veu dels i les joves. D’acord amb dades de la Generalitat Valenciana, l’any 2021 hi havia vora un milió de persones joves, concretament hi havia 993.915 persones entre 12 i 30 anys. 993.915 joves que no han tingut representants on sentir-se reflectits. Eixe vora un milió de persones joves no ha tingut l’oportunitat de veure persones com elles i com nosaltres lluitant i reivindicant els seus drets i llibertats. Al llarg de la història, les institucions han estat ocupades per gent major, adultcentrista, i que entenien que la joventut no estava preparada per a ocupar aquests espais. Aquesta gent estava molt equivocada, el jovent hui més que mai està preparat per a decidir el seu futur i fer front a les adversitats a què ens enfrontem.

Aquest any comptem amb quota jove, a Castelló un dels sis primers haurà de ser jove. El darrer 13 de gener, juntament amb Vicent Marzà, Mònica Àlvaro, Verònica Ruiz i Vicent Granel, es va presentar Quique Castelló per estar a la llista de Compromís a les Corts Valencianes per la circumscripció de Castelló. Quan vaig conéixer la notícia em vaig alegrar, cal gent jove com Quique.

Quique ha estat i és un lluitador imparable per la causa valencianista i compta amb una llarga trajectòria. Va exercir de secretari general de Joves PV des del 2014 fins al 2018. Des del 2018 exerceix com a regidor i portaveu de Compromís per Almenara. I a l’any 2021 va ser triat secretari d’organització de Més la Plana Baixa i l’Alt Millars. És una peça clau a dins de Compromís la Plana Baixa i l’Alt Millars i d’ençà que va ser nomenat secretari d’organització ha visitat tots i cadascun dels pobles i s’ha interessat per tots els col·lectius locals. En definitiva, Quique ha fet comarca i ha fet país.

Quique és la veu que el jovent necessita. Estic segur que serà qui trasllade a les Corts Valencianes la veu de la generació més precària. Quique sap i coneix les problemàtiques que pateix la gent més jove. Sense oblidar-me que ell coneix els pobles i traslladarà les nostres reivindicacions a la seu de la sobirania popular valenciana.

Quique serà un gran diputat, i un millor alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa