El passat 15 d’octubre, la manifestació estatal del moviment Pensionista celebrada a Madrid va suposar una fita fonamental per la quantitat de persones que hi van acudir (persones majors, però també joves i famílies amb les seues criatures), no només per reivindicar unes pensions dignes, sinó també per reivindicar un augment de salaris i pensions, segons IPC real acumulat, perquè cada dia que passa és més difícil omplir la cistella de la compra. Encara que l’IPC d’octubre ha baixat respecte al del mes de setembre i se situa en el 7,3% (un punt i mig per davall), no ocorre el mateix amb els preus dels productes bàsics alimentaris que han passat del 14% al 15%.

No podem quedar-nos de braços plegats quan les estadístiques (i la realitat de cada dia) informen, per una banda, que el 20% de les persones treballadores cobren el salari mínim interprofessional, 1.000 € o menys, vol dir que a l’estat espanyol hi ha 4 milions de treballadors i treballadores pobres.

Per l’altra banda, 6 milions de pensionistes cobren menys de 1.000 € al mes, d’aquests, 2,5 milions al voltant de 650 € de pensió contributiva.

Amb aquestes dades, tant de salaris com d’inflació, com és possible pactar convenis col·lectius amb un augment mitjà del salari de 2,6%? Com és possible continuar augmentant les pensions segons IPC mitjà i no segons IPC real acumulat? Què pretenen amb les reformes dutes a terme, sumir la major part d’aquesta societat en la misèria? Ni la classe treballadora, ni les pensionistes som culpables de la crisi postpandèmica.

Perquè no podem acceptar un futur paupèrrim per a les properes generacions, ni uns salaris tan baixos ni la privatització de les pensions públiques amb la llei de Plans de pensions privats d’empresa, aprovada el passat mes de juny, no ens aturarem, continuarem amb les nostres reivindicacions.

Així que aquest dissabte, 19 de novembre, des de COESPE us convidem a la manifestació que tindrà lloc a València. L’eixida serà a la plaça de Sant Agustí a les 11h del matí. Els companys i companyes del Moviment Pensionista, de tots els pobles del País Valencià, dels diversos Moviments Socials i dels Sindicats alternatius ens acompanyaran.

Comparteix

Icona de pantalla completa