Carcaixent acull la presentació del llibre «Joan Fuster i Sueca» aquest dijous

L’obra de Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells ha estat publicada per Edicions 96

La Biblioteca Municipal de Carcaixent (la Ribera Alta) acull aquest dijous la presentació del llibre Joan Fuster i Sueca, una aproximació a la vida i obra de l'escriptor escrita pels comissaris de l'Any Fuster, Francesc Pérez Moragón i Salvador Ortells, que ha publicat Edicions 96. Hi participaran tots dos autors, que oferiran una visió de Fuster poc dogmàtica, despullada de falsos apriorismes.

L’obra posa en relleu la vinculació de l’intel·lectual amb el seu poble —i no només perquè en va ser fill i, després, veí durant els quasi setanta anys que va viure— i també el fet que Sueca siga més coneguda en distints àmbits, entre altres moltes raons, perquè l’escriptor va mantindre amb ella una relació fidel i constant. 

El volum, de caràcter divulgatiu, està ple d'imatges i documents que acosten la vida i obra de Fuster als lectors amb curiositat. En aquest sentit, fuig dels tòpics i simplificacions per a mostrar-nos l’home en totes les seues dimensions: el xiquet que no para per casa, l'adolescent amb el seu grup d'amics, el fill que cuida dels pares, el poeta enamoradís, l'especialista en literatura, el periodista professional, l'assagista mordaç, el referent intel·lectual amb la porta sempre oberta, el símbol polític... Tot això, analitzant alhora la petjada profunda que la seua producció ha deixat i l'interés que encara desperta.

Joan Fuster i Sueca passeja pels espais vitals del seu poble natal i descobreix la mítica casa del carrer de Sant Josep on va viure  durant tota la seua vida i que ara acull l’Espai Joan Fuster.