Escola Valenciana llança el catàleg de Cinema a l’Escola 2022/23

En aquesta 18a edició, l’entitat proposa nou pel·lícules actuals

Escola Valenciana prepara la 18a edició de «Cinema a l’Escola» amb la presentació del catàleg 2022/23 de pel·lícules en valencià. L’entitat «manté un compromís amb el cinema en valencià, que ha anat sumant la col·laboració d’ajuntaments d’arreu de les nostres comarques». 

Cinema a l’Escola és l’aposta de l’entitat per a «contribuir a la normalització de la nostra llengua» en l’àmbit del cinema i destaca la importància de fer possible «que l’alumnat valencià trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l’escola com al carrer».

Cinema a l’Escola 2022/23

Escola Valenciana proposa al catàleg d’enguany un total de nou pel·lícules actuals i amb el segell de versió valenciana. Concretament, es poden trobar els films Bon dia, món, La fada de les estacions i Supercuc, recomanades per a Infantil i primer cicle de Primària. A més, les pel·lícules Ratolins i guineus, una amistat d’un altre món, Llunàtics i Raya i l’últim drac per al segon i tercer cicle de Primària, i Sota les estrelles de París, Sis dies corrents i Lola per a Secundària i Batxillerat.

Cascuna de les pel·lícules s’ofereix acompanyada d’una fitxa didàctica que permet treballar-la abans o posteriorment a l’aula i «fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre els i les escolars».

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’ajuntaments valencians i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.