Diari La Veu del País Valencià
El Govern espanyol porta al Constitucional un article de la llei valenciana de mesures fiscals per discrepàncies competencials

El Govern espanyol ha decidit presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra l’article 183 de la llei valenciana de mesures fiscals, gestió administrativa i financera i organització per discrepàncies competencials en normativa portuària. L’executiu liderat per Pedro Sánchez demana la suspensió provisional d’aquesta llei.

Segons justifica el Govern espanyol, es considera que la inconstitucionalitat de l’article en qüestió afecta temes relatius a la distribució competencial, i en particular a les competències exclusives de l’Estat en matèria de ports d’interès general.

Aquesta qüestió es va intentar corregir a la reunió que va mantindre el Govern espanyol amb el valencià el passat 23 de març, però no es va arribar a cap acord. El Govern estatal considera que les matèries de discrepància s’integren dins la normativa portuària i de la d’ordenació del territori, i justifica que l’Estat n’ostenta la competència exclusiva a través de l’article 149 de la Constitució. Moncloa també indica que la Generalitat té competència exclusiva en matèria d’ordenament del territori i del litoral, d’urbanisme i vivenda, de conformitat amb el seu estatut d’autonomia.

El Tribunal Constitucional sosté que l’ordenament territorial correspon a les comunitats, però sense menystindre les competències estatals, i el Govern entén que la llei autonòmica esmentada atorga una competència exclusiva de l’Estat a la llei valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa