Diari La Veu del País Valencià
El Botànic veu la proposta de reforma fiscal un «bon punt de partida» i l’oposició la qualifica de «garrepa i enganyosa»

Els grups del Botànic ha considerat que la proposta de reforma fiscal que ha presentat el president de la Generalitat, Ximo Puig, és un «bon punt de partida» i que té «molt recorregut per davant», mentre que l’oposició ha acusat el president de «descafeïnar la proposta» i ha titllat la reforma de «garrepa».

Així ho han indicat els diferents grups en declaracions als corredors després de la intervenció inicial del president en el debat de política general, que el portaveu d’Hisenda del PSPV, Jose Muñoz, ha qualificat d’«inspiradora» i ha defensat que el País Valencià «rebaixa els impostos a un 97% de la població» enfront del «0,2%» d’altres autonomies.

Papi Robles, de Compromís, ha destacat la baixada d’impostos per a les rendes de menys de 30.000 euros, un «bon punt de partida» perquè «qui més guanye pague més». «Aquesta és la redistribució de la riquesa en la qual confiem», ha assenyalat. No obstant això, ha trobat a faltar en el discurs de Puig una reclamació més forta del canvi de model de finançament autonòmic i d’exigir el deute històric.

Per part d’Unides Podem, Ferran Martínez, també ha considerat que la proposta és un «bon punt de partida» i ha demanat al govern espanyol que «aborde la reforma fiscal progressiva» i que pose fi al «dúmping fiscal» de comunitats com ara Madrid i Andalusia.

D’altra banda, la síndica del PP, María José Catalá, ha iniciat la intervenció acusant Puig de «descafeïnar» la proposta de reforma fiscal i li ha retret que els valencians «fa set anys que senten dir que baixarà els impostos després de governar apujant-los».

Des de Ciudadanos, Ruth Merino, ha criticat als corredors que Puig ha fet un «discurs de la marmota» i li ha reprovat que no haja donat compte dels anuncis d’altres anys. A més, ha titllat la baixada d’impostos d’«insuficient, garrepa i enganyosa».

Comparteix

Icona de pantalla completa