Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València presenta als nous Next Generation set projectes per a recuperar espai públic

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha decidit presentar a la nova convocatòria de fons europeus Next Generation set projectes de remodelació urbana adreçats a recuperar espai públic a favor del vianant en onze barris de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta decisió és que s’arriben a finançar 12 milions d’euros del total de 16 que costen aquests projectes, previstos per a onze barris del cap i casal i que es preveu que estiguen enllestits al 2025.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez (PSPV), en roda de premsa posterior a la comissió d’Urbanisme celebrada al consistori.

Les intervencions plantejades per a rebre fons europeus són la reforma i renaturalització de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, la reurbanització de l’entorn dels mercats de Torrefiel i el Grau, l’adaptació a vianants de les places de Santa Mònica i Favara, la reurbanització de la plaça Saineter Arniche i l’habilitació, com a entorn escolar segur, del col·legi d’Educació Infantil i Primària Ciutat de Bolonya.

Gómez ha destacat que, d’aquesta manera, els nous Next Generation convocats per a la categoria de Mobilitat Sostenible, arribarien als barris de Torrefiel, Soternes, el Grau, Morvedre, Favara, Vara de Quart, la Petxina, Nou Moles, Arrancapins, Patraix i la Raiosa.

La responsable municipal ha recordat que, en la convocatòria del 2021, els fons Next Generation van servir per a impulsar altres quatre actuacions en quatre barris. «D’aquesta manera, amb les actuacions d’Urbanisme, els fons europeus arribaran a 19 barris, en els quals resideix el 31% de la població» de la ciutat, ha precisat.

«Amb aquests projectes aconseguim fer arribar els fons de recuperació europeus als nostres barris, que tenen un desequilibri i anys de dèficit d’intervencions», ha insistit Gómez, qui ha subratllat que «regenerant vivendes i espai públic dels barris es millora la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes».

«Per això, portem les inversions allà on més es necessiten, consolidant el model de ciutat policèntrica pel qual l’Ajuntament aposta», ha afegit, tot valorant la iniciativa europea de finançar projectes municipals que fomenten la reducció de les emissions contaminants i la mobilitat activa i sostenible.

L’actual convocatòria compta amb 500 milions d’euros, i contempla finançar fins al 90% de les actuacions. Gómez ha assegurat que València impulsa «distints projectes adreçats a la millora de l’espai públic dels barris, amb actuacions que fomenten, precisament, la mobilitat activa i dels vianants, i que permeten la millora de les condicions ambientals i d’accessibilitat».

«Amb tots aquests projectes, la “València, Ciutat de places” avança fent possible, a poc a poc, la regeneració de tots els barris de la ciutat, on seguim treballant per a recuperar el seu espai públic i crear els seus espais de referència i de vida en comú», ha afirmat.

D’altra banda, la vicealcaldessa ha indicat que en la comissió d’urbanisme s’ha acordat l’aprovació de la modificació del Catàleg de Bens Protegits per a incorporar dos edificis: el Casino de l’Americà, a Benicalap, i el Forn de Calç, a la Creu Coberta.

En aquesta reunió s’ha decidit, també, sotmetre a informació pública la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà l’ampliació de les instal·lacions del centre de paràlisi cerebral gestionat per Creu Roja al carrer d’Alboraia, així com la regeneració del seu entorn.

Comparteix

Icona de pantalla completa