Diari La Veu del País Valencià
El Consell Valencià de la Joventut i el de les Persones Grans defensen la «solidaritat intergeneracional» com a «eix de la política pública»

El Consell Valencià de la Joventut i el Consell Valencià de les Persones Grans han reivindicat la «solidaritat intergeneracional» com a eina de «transformació social i eix vertebrador d’unes polítiques públiques que enfortisquen el benestar de tota la societat».

Així es recull al document titulat «10 propostes per a salvar el present de joves i majors», presentat aquest dilluns a les portes del Debat de Política General que se celebrarà entre el dimarts 27 i el dijous 29 de setembre.

Les propostes aborden problemes que afecten tant la gent jove com la gent gran en diferents àmbits, com ara l’ocupació, les pensions, l’accés a la vivenda o la soledat no desitjada. També inclou mesures relacionades amb la qualitat i l’accessibilitat del sistema públic de salut, l’autonomia del moviment o l’oferta educativa i d’oci a qualsevol edat.

A més, s’incorporen com a «temes transversals» la lluita contra la crisi climàtica, la qüestió de gènere, el despoblament o la digitalització de l’Administració, segons ha indicat el CVJ en un comunicat.

L’objectiu d’aquesta acció conjunta és portar totes aquestes qüestions al Debat de Política General i «forçar la seua inclusió en l’agenda política valenciana» perquè es prenguen mesures que protegisquen la qualitat de vida dels joves i de la gent gran, especialment després dels efectes de la pandèmia, la guerra d’Ucraïna i la derivada crisi energètica.

En aquest sentit, el text ha sigut remès als grups parlamentaris del PSPV, PP, Ciutadans, Compromís i Unides Podem amb la finalitat d’aconseguir que les mesures s’incloguen en les propostes de resolució dels diferents partits polítics i quer s’aproven «amb el màxim suport possible».

Durant la presentació, la presidenta del CVJ, Irene Peris, ha demanat mesures per a «garantir els drets de la joventut, fomentar l’emancipació i recuperar els vincles entre generacions». Així mateix, ha ressaltat que, tot i que «la desacceleració de l’economia i la inflació no afecten de manera homogènia a totes les generacions, existeix una interrelació entre tots els col·lectius de la societat valenciana que obliga a buscar solucions conjuntes».

Per la seua part, Miguel Jordà, president del Consell Valencià de les Persones Grans, ha afirmat que aquesta aliança és «històrica» i ha animat a seguir treballant per a «garantir el major nivell de qualitat de vida possible per a les persones grans». A més, ha destacat la importància de «generar consciència sobre els interessos comuns» que comparteixen les persones joves i les grans, així com la necessitat d’augmentar els recursos per a l’atenció a la dependència i a les infraestructures socials.

A l’acte hi ha assistit el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí; la directora general de Persones Grans, María José Pérez; el subdirector de l’IVAJ, Raúl Puerta; i els diputats Juan Carlos Caballero, del PP; i Ferran Barberà, de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa