Diari La Veu del País Valencià
El jutge cita com a investigats Miquel Real i Francesc Gamero després de la declaració d’Oltra

El jutge ha citat a declarar en qualitat d’investigats Miquel Real, excap de gabinet de Mónica Oltra i, actualment, membre de gabinet de la consellera d’Igualtat, Aitana Mas, i el secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, que llavors era el sotssecretari de la vicepresidenta.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 15 de València ho ha decidit després que la setmana passada Oltra hi prestara declaració pel presumpte encobriment de la conselleria de Polítiques Inclusives dels abusos sexuals a una menor per part del seu exmarit.

En l’escrit, s’hi estableix que «prenent en consideració les declaracions de la Sra. Oltra en seu judicial i parlamentària, resulta necessari sentir com investigats el seu cap de gabinet, Sr. Miquel Real Antequera i el sotssecretari de Vicepresidència Sr. Francesc Gamero Lluna, a fi de tractar d’aclarir la seua participació en els fets objecte de la investigació relacionats amb la formació de l’Expedient Informatiu o Informació reservada, que constitueix una part rellevant de la investigació».

En l’interrogatori, l’exvicepresidenta va descarregar en el seu excap de gabinet, Miquel Real, la gestió de tot el que va ocórrer després que s’assabentara que el seu exmarit era requerit com a presumpte autor dels abusos.

Quant a Gamero, Oltra va assenyalar que, d’una banda, quan ella va entrar a la Conselleria el 2016, va assumir un deure d’abstenció en les decisions que afectaven el centre de menors en el qual treballada el seu exmarit, i així ho va comunicar verbalment i per escrit a Gamero a causa de les possibles incompatibilitats que es pogueren generar. I, d’altra banda, que l’11 d’agost del 2017, després que ella coneguera que existia una investigació judicial sobre els abusos, es va dictar una ordre signada per Gamero, llavors sotssecretari de la Conselleria Igualtat, en la qual s’ordenava la màxima col·laboració amb la Fiscalia.

Comparteix

Icona de pantalla completa