Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència denega que els acusats del cas Alqueria declaren al final del judici

La secció primera de l’Audiència de València ha denegat aquest dilluns que els acusats del cas Alqueria, entre els quals hi ha l’expresident de la Diputació de València amb el PSPV i actual alcalde d’Ontinyent per la Vall ens Uneix, Jorge Rodríguez, declaren al final del judici. Unes declaracions que havien sol·licitat els seus advocats i a les quals s’havia oposat el fiscal Anticorrupció. Així mateix, ha rebutjat l’absolució dels acusats i retrotraure les actuacions a la fase d’instrucció, com també havien demanat els lletrats, perquè consideren que s’han minvat els seus drets de defensa.

D’aquesta manera ho ha donat a conéixer el tribunal que jutja 14 persones pel cas Alqueria, relatiu a contractacions presumptament irregulars d’alts directius en l’empresa pública Divalterra -que es va tancar el mes de juny passat- per a afavorir persones afins del PSPV i Compromís.

Rodríguez s’enfronta a una pena, tal com reclama la Fiscalia Anticorrupció, de huit anys de presó i 20 d’inhabilitació. La mateixa petició de presó l’estén a qui fora el seu cap de gabinet en la corporació provincial, Ricard Gallego, i a l’assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerents de l’empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV). El PP, que exerceix l’acusació, reclama 18 anys de presó per a Rodríguez.

El 27 de juny del 2018, Rodríguez va arribar a ser detingut quan ocupava el càrrec de president de la Diputació, institució de la qual va dimitir al juliol, si bé es va mantindre com a alcalde d’Ontinyent, càrrec que va revalidar en les municipals de juny de 2019 amb La Vall ens Uneix, després de deixar a l’abril d’aqueix mateix any el PSPV.

A Rodríguez, Reguart, els dos exgerents i Gallego, el fiscal Anticorrupció els atribueix els delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

A més, el fiscal demana per a les set persones contractades com a càrrecs d’alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabals per cooperació necessària, i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació. També sol·licita el sobreseïment de la causa per a un altre dels investigats.

Comparteix

Icona de pantalla completa