Associacions de Mares i Pares d’Alumnes acusen l’Ajuntament d’Alacant de no fer-se càrrec del manteniment dels col·legis públics

Asseguren que el consistori vol acabar amb l’escola pública

Dissabte es va celebrar una nova protesta a la ciutat d’Alacant organitzada per les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). El motiu era el mateix que el de les protestes dels últims anys: acusen l’Ajuntament, governat pel Partit Popular i per Ciutadans, de no atendre les necessitats dels col·legis públics, que es troben orfes d’un sistema de manteniment que dignifiquen aquestes infraestructures.

Amb aquesta raó, centenars de persones, que en bona mesura formaven part de les 15 AMPA que van convocar la protesta, es van manifestar davant l’Ajuntament d’Alacant perquè duga a terme aquestes millores. Les protestes també anaven adreçades cap a la Generalitat, concretament cap a la Conselleria d’Educació, liderada per Compromís, a la qual se li reclama la retirada immediata de la teulada d’amiant que encara està present en tres centres alacantins i que afectaria la salut de més d’un miler de xiquets. Pel que fa a la Regidoria d’Educació i Infraestructures, presidida per Julia Llopis (PP), se li exigeix la realització immediata de tasques de manteniment en patis, aules, façanes i fontaneria. Alhora, les AMPA reclamen a l’Ajuntament que incorpore al pla Edificant els col·legis que necessiten d’aquesta iniciativa de la Generalitat que inclou, precisament, la reforma de les infraestructures obsoletes a través de l’ajuda pública. Un pla que l’Ajuntament d’Alacant ha menyspreat repetidament. Dins l’Edificant també es contempla la construcció de centres que encara no s’ha executat.

Segons els manifestants, el que pretén l’equip de Govern local és que els alumnes abandonen l’educació pública i que opten per la privada. Els grups d’esquerres d’Alacant amb representació al consistori, PSPV, Unides Podem i Compromís, van estar presents a la manifestació i han anunciat la tramitació d’una iniciativa al ple municipal per tractar aquesta qüestió.

Les associacions AMPA que convocaven la protesta eren les del CEIP Azorín, El Palmerar, El Tossal, El Somni, Joaquim Sorolla, Benalua, Mediterrani, Rabassa, El Bacarot, l’Almadrava, la Canyada del Fenollar, Sant Roc, Sant Gabriel i la Pau. Totes denuncien, també, l’existència de degoters, persianes trencades, brutícia amuntegada i altres mancances bàsiques, així com també demanen ampliar menjadors, aules, gimnasos i fer-les més accessibles. Els convocants no descarten mantindre mobilitzacions durant tot el curs escolar.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.