Diari La Veu del País Valencià
Zapatero, optimista amb la caiguda de Vox: «és imparable»

L’expresident del Govern espanyol (2004-2011), José Luis Rodríguez Zapatero, considera que la caiguda de Vox és «imparable» i assegura, a més, que la seua influència en la política espanyola és «passatgera», i convida a combatre els seus «falsos discursos».

Així s’ha expressat Zapatero en l’acte celebrat per eldiario.es en l’esdeveniment que commemora el seu desè aniversari, organitzat a València, on ha dit que «la crisi econòmica condueix a una crisi política i a un canvi en el mapa de partits, però la democràcia és un gran transatlàntic que té una gran estabilitat perquè està ben pensada i té bons fonaments».

Segons l’expresident espanyol, els partits emergents en temps de crisi, «quan tenen un problema o un resultat electoral que no millora l’anterior, la caiguda és imparable», i diferenciava aquests partits amb les grans formacions. «sòlides per si mateixes». «Un partit històric pot perdre unes eleccions i després recuperar-se», ha dit. Zapatero també ha fer una crida a combatre «els falsos discursos i el fals patriotisme», i ha dit que «el patriotisme de veritat és pagar impostos».

Al seu torn, Zapatero també ha elogiat la llei de memòria democràtica, que considera «molt poderosa per a la història de la democràcia d’un país ple de buits». Creu, també, que la llei «obre mirades que una part de la societat espanyola mai no hauria pogut fer». Segons l’expresident espanyol «la pau exigeix valentia» i que la història «siga coneguda», i és en aquest sentit que ha elogiat la llei, que per a ell «desenvolupa els principis de la declaració dels drets humans».

Comparteix

Icona de pantalla completa