Diari La Veu del País Valencià
Yolanda Díaz dona suport a Ximo Puig amb la proposta de reconèixer l’esforç fiscal d’algunes autonomies

La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha insistit que la plataforma Sumar, promoguda per ella mateixa, «no cap en un temps electoral», i demana «pensar amb mirada llarga» i «en els problemes d’Espanya» perquè aquest projecte «treballe amb profunditat» i, «arribat el moment, es prenguen les decisions oportunes» sobre com presentar-se a les eleccions.

Díaz ha reconegut que diversos valencians li estan acompanyant en aquest projecte, com ara el professor Ignacio Sánchez Cuenca o la directora gerent de l’EMT de València, Marta Serrano, i s’ha mostrat «molt orgullosa del que representen aquestes persones». Díaz també diu que Sumar no es limita a les fronteres estatals i que aspira a convertir-se «en un moviment europeista, progressista i verd», a més d’assegurar que la visió de la plataforma és «la d’una Espanya plurilingüe i pluricultural».

Durant la seua intervenció en l’acte a què ha estat convidada per eldiario.es, que celebra el seu desè aniversari, Díaz ha defensat augmentar els impostos a les grans fortunes i ha defensat els plantejaments que Unides Podem posa sobre la taula a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, de cara a l’elaboració i aprovació dels pròxims Pressupostos estatals, com ara la modificació de l’impost de societats «perquè s’assimile al 15%». La ministra també ha donat suport a la proposta fiscal del president Ximo Puig perquè «l’esforç fiscal» d’algunes autonomies compute a l’hora de distribuir «de manera justa» els ingressos de l’Estat. Puig es referia, amb aquesta proposta, al dumping fiscal practicat per Madrid i Andalusia, i contrasta l’actitud dels governs d’aquestes comunitats amb la d’Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa