Diari La Veu del País Valencià
El Botànic inclou canvis en la taxa turística, però l’oposició en continua demanant la derogació

Els tres grups del Botànic han presentat 17 esmenes conjuntes a la proposta de llei de la taxa turística amb les quals precisen el tipus d’embarcacions afectades i permeten a diversos ajuntaments invertir la recaptació en projectes que afecten a paratges compartits. Mentrestant, Ciutadans i Vox han demanat la retirada de la proposta.

Així s’extrau de les diferents esmenes proposades pels diferents grups al projecte de llei, que s’haurà de debatre en comissió i ple abans d’entrar en vigor i que comptarà, presumiblement, amb l’oposició frontal de Cs i Vox. Aquests dos partits, de fet, han presentat esmenes per a eliminar tots els articles de la llei.

Entre les novetats a la llei que aporten els grups del Botànic es troba un afegit a l’article 1, amb el qual es permet a ajuntaments utilitzar la recaptació per a acordar accions conjuntes sobre patrimoni compartit.

A més, també queden fora de la normativa els iots privats sense activitat comercial que no estan regulats com a allotjament turístic al País Valencià, i s’especifica el tipus d’embarcacions i la quantitat de nits que estaran subjectes a cobrament de la taxa.

Comparteix

Icona de pantalla completa