Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló s’integra en el patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa

L’aeroport de Castelló s’ha incorporat al Patronat de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa (FUE-UJI), en un acte celebrat aquest divendres a la seu de l’esmentada fundació amb la presència d’Eva Alcón, rectora de la Universitat; Blanca Marín, directora general d’Aerocas, i el president executiu de la Fundació, Carlos Cabrera.

Durant la trobada s’ha incidit en els avenços de l’aeroport a través de la implantació d’una estratègia de diversificació i desenvolupament integral de la infraestructura. Això estaria possibilitant, segons l’UJI, el creixement de l’aeroport en àmbits com ara el trànsit comercial, l’activitat industrial, la formació i la captació de projectes innovadors vinculats als sectors aeronàutic i aeroespacial.

Sebastián Pla, president del Consell Social de l’UJI i vicepresident de la FUE-UJI; Javier Grandío, secretari del Consell Social de l’UJI i del Patronat de la Fundació; Gloria Serra, gerent de la FUE-UJO; i Enrique Vidal, director adjunt d’Aerocas, també assistien a l’acte en què Eva Alcón assenyalava, també, que l’esdeveniment visualitzava «el compromís institucional de l’UJI i d’Aerocas per a obrir vies estables de col·laboració». «A la universitat disposem de capacitats investigadores i d’innovació tecnològica que encaixen amb aquesta aposta per a fer de les infraestructures aeroportuàries un pol empresarial, industrial i logístic i motor econòmic de Castelló, també de les comarques d’interior», ha redundat Alcón.

Segons indicaven els presents, l’aeroport de Castelló està assolint un creixement sostingut de la seua activitat a través de la implementació d’una estratègia de diversificació i desenvolupament integral de la infraestructura. El desenvolupament del trànsit comercial és un pilar fonamental dins d’aquesta estratègia. Paral·lelament, l’aeroport de Castelló acull diverses activitats industrials, com ara l’estacionament, el manteniment i el desmantellament de les aeronaus. A més, l’aeroport avança cap a la posada en marxa d’un pol empresarial, industrial i logístic a la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC).

D’altra banda, un dels objectius estratègics de la infraestructura aeroportuària és exercir com a dinamitzador del sector aeronàutic i aeroespacial i acollir projectes innovadors d’aquest àmbit.

Comparteix

Icona de pantalla completa