Era un paio molt estrany, li encantava llegir “La insuportable lleugeresa de l’ésser”, quan pujava a la muntanya russa de la fira del seu poble.

– Un assaig és un llibre sense acabar, de qualsevol tipus de literatura, el qual li fan falta les necessàries correccions per arribar a la seua publicació definitiva.

– Era una persona tan insegura que el dentista la va advertir de la seua afecció. En lloc de tenir incisius, posseïa uns bells indecisos.

– En aquell diccionari, ordinari i groller, els vocables anaven cadascú pel seu compte, donant pel sac a tothom, cridant i muntant rebomboris. Aquest glossari és el referent de l’expressió «algaravia».

– Estava molt indignat amb la tauleta de nit que li van vendre per al dormitori. Al matí, ja de dia, continuava estant allà.

– L’astronomia és la ciència que tracta tot allò que es refereix als astres. Si a aquest mot, tan científic, li anteposes la lletra «G», resta com més substanciós.

– Això és un fàstic. Encenc la tele per veure exclusivament els anuncis, i cada dos per tres me’ls tallen per emetre una pel·lícula.

– El bibliotecari és un pastor de llibres, la missió del qual és protegir-los mentre pasturen per les sales de lectura, per a després, quan comença a fosquejar, dur-los a la seua cleda corresponent.

– Va anar a París i no va poder visitar la torre de Pisa.

– La història és un tipus de literatura que conta i recull els succeïts que han ocorregut al passat. Caldria proposar-se escriure, amb anterioritat, els fets que ocorreran, amb el fi de saber a què ens enfrontarem.

Comparteix

Icona de pantalla completa