Vinaròs demana millores urgents en el manteniment i adequació de l’antiga N-340a fins a la reversió definitiva

L’alcalde, Guillem Alsina, es reuneix amb la subdelegada del govern espanyol, Soledad Ten

L'alcalde de Vinaròs (el Maestrat), Guillem Alsina, acompanyat pel cap de la Policia Local, Juanma Domènech, s'ha reunit a Castelló de la Plana amb la subdelegada del govern espanyol, Soledad Ten, per a traslladar algunes de les principals reivindicacions del municipi en matèria de seguretat viària i ciutadana, com ara millores urgents en el manteniment i adequació de l’antiga N-340a fins a la reversió definitiva.

La trobada ha servit per a traslladar la necessitat de reparar l'asfalt de la carretera en els punts on està més deteriorat i reivindicar la construcció d'una rotonda provisional per a entrar al centre comercial del Portal del Mediterrani, amb la finalitat d'oferir més seguretat viària per als centenars de persones que cada dia hi accedeixen, mentre no s'executa la rotonda definitiva.

Alsina ha assenyalat que també s’ha sol·licitat a la subdelegada més reforços per als cossos de seguretat amb l'objectiu d'incrementar les patrulles i vigilància tant al camp com a la ciutat. Segons ha detallat, «amb l'inici de les campanyes de collita, especialment de garrofes, la Policia Local fa un seguiment més intens a la zona rural que cal reforçar amb la presència d'altres cossos de seguretat per a evitar els possibles robatoris».

També ha destacat que calen més agents per a millorar la seguretat ciutadana al municipi, remarcant que el terme vinarossenc és un dels més grans de les comarques valencianes del nord i té diversos nuclis de població.

El batle ha comentat que «aquestes dues actuacions a l'antiga N-340 són prioritàries i caldria executar-les abans de les obres definitives que engegarà el Ministeri de Transports per a oferir una carretera més segura». En aquest sentit, ha recordat que s'ha arribat a un acord que suposarà una inversió de 7 milions d'euros, a través de Fons Europeus, per a millorar els accessos al N-232 i el N-238, reasfaltar tot el vial, crear un espai per a bicis i vianants, a més de sis rotondes. Una vegada fetes totes aquestes, es farà la reversió definitiva de la carretera a l'Ajuntament.