Robles afirma que les esmenes a la taxa turística «a priori» seran de tot el Botànic després d’una negociació «sense soroll»

La síndica de Compromís a les Corts rebutja la possibilitat de bonificar l’impost de patrimoni: «Ni parlar-ne», sentència

La síndica de Compromís a les Corts, Papi Robles, ha afirmat que les esmenes a la proposta de llei de la taxa turística «a priori» seran dels tres grups del Botànic, després d'una negociació en la qual «no hi ha hagut soroll» i en la qual els grups han treballat «molt bé conjuntament».

Així ho ha indicat Robles en una entrevista amb Europa Press quan li han preguntat pel tancament del termini per a presentar esmenes a aquesta normativa aquest divendres. El juliol, el PSPV va donar suport a l'inici del procés parlamentari de la taxa «sense renunciar a la capacitat de millora durant la tramitació parlamentària».

La síndica s'ha mostrat «molt satisfeta» del treball conjunt amb els socialistes per a elaborar la taxa i ha asseverat que «fins ara, han anat complint». Respecte als dubtes que han plantejat els socialistes en diverses ocasions, ha assenyalat: «Potser ens podríem estalviar les tensions prèvies, però cadascun gestiona els tempos com considera».

Robles ha apuntat que «en la política i la vida, la coherència és important» i ha indicat que el PSPV «l'ha demostrada». «Sí que veig algunes declaracions que em sorprenen, però preferisc quedar-me amb la part de coherència que han demostrat. Queda't amb el que veus i no amb el que diguen», ha afegit.

A més, s'ha mostrat segura que es compliran els pactes als quals van arribar a l'abril, quan es va presentar la proposició de llei, i que hi ha «en general, bastant acord». Sí que ha admés que hi ha «algunes coses que s'han de polir», i que «n’han parlat amb el sector».

De fet, ha dit que «no acaba d'entendre massa» el «soroll» que hi ha sobre aquest tema quan «els tres grups entenen que és una bona proposta», que permet donar una «eina opcional» als municipis. A més, ha recordat que «cap municipi està obligat» a implantar-la.

Reforma fiscal

Respecte a la reforma fiscal, ha remarcat que no permetran «que s’abaixen impostos a quatre perquè els pague tota la ciutadania». Llavors, bonificacions a l'impost de patrimoni? «Ni parlar-ne», ha respost.

Robles ha defensat que «qui més té, ha de pagar més», perquè és una «qüestió d'equitat», i que les reduccions d'impostos, si es fan, han de ser «a les rendes mitjanes o baixes».

Quant a la resta de normes que estan aquest curs en tràmit parlamentari, ha destacat la llei del Canvi Climàtic, d'Economia Circular i Benestar Animal, així com els pressupostos, que veu «fonamentals» per a capejar aquesta situació en la qual «a la gent li costa anar a fer la compra». «No tenim dret a no donar respostes a la ciutadania», ha agregat.

També preveu que hi haja acord parlamentari sobre la renovació dels òrgans estatutaris: «Finalment, a les Corts sempre s'ha respectat la pluralitat democràtica i la voluntat és que així siga».