Diari La Veu del País Valencià
La Veu dels Llibres participa en l’aplec literari Bellcaire Lletraferit aquest cap de setmana

La tercera edició de l’aplec literari Bellcaire Lletraferit, que se celebra aquest cap de setmana a Bellcaire d’Empordà, comptarà amb la participació de La Veu dels Llibres en la taula rodona titulada «Revistes culturals i literàries digitals. Qui les manté, qui les llegeix, qui les promou i edita?», que tindrà lloc aquest dissabte a les 17.30 h a l’escenari central de la plaça del castell. Hi intervindran Àngel Carbonell, editor de Lletres Bàrbares; Josep Anton Rojas secretari de la revista Emporion, i Moisès Vizcaino, editor del grup La Veu i la revista La Veu dels Llibres. Moderarà el col·loqui Abel Font, periodista director de Ràdio l’Escala.

Enguany Bellcaire Lletraferit gira al voltant dels accents i ha preparat una programació carregada d’activitats: trobades amb escriptors, exposicions, conferències, conta-contes, debats literaris, música, taverna lletraferida i una cloenda especial amb l’Orquestra Fireluche, que oferirà el concert «Segona Florada» a l’antiga Sala d’Armes.

A més, en aquesta ocasió la marca «Llibre Ebrenc» hi serà present amb l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), les llibreries Bassa-Móra d’Ebre, Viladrich-Tortosa, Guaix-Amposta, el Núvol-Móra la Nova, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el grup editorial Onada, de Benicarló (el Maestrat).

Cal destacar l’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària», que s’inaugurarà aquest divendres, 23 de setembre, a les 19 h, a la sala 1 d’octubre de la Capella de Santa Maria i comptarà amb una visita guiada a càrrec de Josep Santesmases i Ollé, president de la CCEPC i vicepresident segon de l’IRMU.

La mostra, produïda per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’IRMU, posa en relació elements patrimonials (entenent el patrimoni en un sentit molt ampli), ja desapareguts o bé abandonats o ruïnosos –o que en un determinat període històric ho van ser–, amb textos literaris que s’hi han referit. El patrimoni més afeblit es presenta així contemplat des de la memòria, la descripció, la interpretació o la creació literària. Amb el doble acompanyament d’imatge i paraula, pretén donar a conéixer, entendre i valorar els testimonis del passat dels nostres pobles i ciutats.

Posteriorment, a les 20 h, a la sala 1 d’Octubre, Gerard Furest i Daniel Bezsonoff impartiran la conferència inaugural, titulada «La llengua fa el país o el país fa la llengua? Parlem-ne». I a les 21 h, al pati del castell, hi haurà un concert de La Barraca del Toiu.

Dissabte, a les 12.30 hores, s’hi durà a terme la taula rodona «Editar en tots els accents del català. Com? Qui? Per què?», amb la participació de l’Editorial Cal·lígraf, Editorial El Trabucaire, Editorial Calambur-Xandrí, Editorial El Cep i la Nansa.

Comparteix

Icona de pantalla completa