«Les Normes de Castelló fan 90 anys», una exposició fotogràfica que recorda l’Aplec del 82 i actes posteriors

La mostra s’inaugura aquest dijous al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló de la Plana

Castelló per la Llengua inaugura aquest dijous a les 19 h l’exposició fotogràfica «Les Normes de Castelló fan 90 anys» al Centre Cultural la Marina del Grau de Castelló de la Plana. Durant l’acte, hi intervindrà el filòleg Vicent Pitarch, membre de l’Institut d’Estudis Catalans. 

La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 30 d’octubre, presenta una selecció d’instantànies de Miquel Gómez de l’Aplec del 82 a la plaça de bous de la capital de la Plana Alta i altres deu esdeveniments posteriors organitzats per l’entitat. Així, entre els moments captats pel fotògraf, hi ha el famós discurs «Ara o mai» de Joan Fuster.

Enguany la plataforma que engloba més de 25 entitats representatives de la societat civil castellonenca i que organitza els actes de celebració de l’aniversari de les Normes, amb el lema «Una llengua per guanyar», ha descentralitzat la programació a Vila-real (la Plana Baixa) -on va començar el 28 de maig-, Borriol (la Plana Alta) i l’Alcora (l’Alcalatén). 

A més, aquest dissabte, 24 de setembre, La Cívica-Escola Valenciana farà un acte commemoratiu a Alacant, i el primer d'octubre a l'Alcora hi haurà una fira d'entitats, cultura popular i concerts de diferents grups. Finalment, el 17 de desembre, Castelló de la Plana serà l’epicentre d’una gran mobilització i festa cultural entorn de les Normes del 32 i la unitat de la llengua.