El Jardí Botànic de Nules (la Plana Baixa), ubicat al costat de l’estació de tren, es va construir entre el 1953 i el 1954 de la mà de Francisco Beltran Bigorra, nascut a la localitat, i en aquell moment director del Jardí Botànic de la Universitat de València. De fet, la mateixa Universitat va participar en la creació, aportant espècies que hi havia.

Durant els primers anys va veure incrementada la diversitat, però posteriorment va travessar un període en què en va perdre alhora que va patir importants modificacions.

Fa uns anys va ser objecte d’una restauració que va millorar el sòl i el sistema de reg, va sanejar els exemplars i va tornar a augmentar la diversitat amb la creació d’una escola botànica. També es va dur a terme el tancament de tot el perímetre.

Des de llavors s’han plantat espècies escollides curosament que s’han ubicat segons les seues necessitats ambientals.

El 2021 es va dur a terme una altra intervenció en què es van introduir espècies escollides curosament que s’han ubicat segons les seues necessitats ambientals.

Així, s’hi han introduït Ulmus minor, Ginkgo biloba, Acer monspessulanum, Quercus robur, Liquidambar styraciflua, Alnus glutinosa, Populus nigra, entre d’altres. També palmàcies com ara Dypsis decary, Brahea armata o Bismarckia nobilis.

Un dels aspectes més importants d’aquesta actuació ha sigut la plantació d’arbustos amb floracions que generen una bellesa singular al llarg de tot l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa