Compromís qualifica com a «vergonyant» que «el partit de les retallades en salut mental tracte de donar lliçons», en referència al PP

Els valencianistes diuen que el discurs de la diputada Elena Bastida no s’ajusta a la realitat

La diputada de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha contestat aquest dimecres a la parlamentària del PP, Elena Bastidas, «qui menteix descaradament quan parla de retallades en salut mental referint-se al Botànic».

«S’ha de tindre molt poca vergonya per a fer aquestes declaracions quan van ser els governs del PP els que van aplicar retallades brutals en l’atenció a persones amb problemes mentals, dins de la seua estratègia de deteriorament de tots els serveis públics», ha dit.

Sobre aquesta qüestió, Àlvaro ha apuntat que «aquestes retallades es produïen dins d’un àmbit, el de l’atenció a la salut mental, que ja arrossegava una infradotació de recursos sistemàtica amb els governs de la dreta».

Àlvaro ha recriminat que Bastidas «mescla qüestions diferents en termes competencials: l’atenció sanitària amb els problemes de salut mental i amb l’atenció assistencial, intentant quadrar un discurs que no és cert».

Així, la diputada valencianista ha dit que cal aclarir que la Conselleria de Sanitat ha impulsat un pla per a augmentar la xarxa de centres de dia de salut mental, el pas intermedi entre l’hospitalització convencional i l’atenció a les consultes dels centres de salut mental.

Altra qüestió és el tema de l’atenció social a les persones amb problemes de salut mental greu, o la referència que fa al PP a les vivendes tutelades. «És una dada objectiva el fet que s’està revertint la falta de places heretada pel Botànic, i que encara es deriven a altres autonomies malalts amb patologies duals i conductes agressives. Del problema que ells no van solucionar acusen als qui estan en procés de revertir-lo: eixe és el nivell del principal partit de l’oposició», diu Àlvaro.

Per a aquesta diputada, «Bastidas intenta fer creure que aquesta situació es deu al fet que s’han reduït les ajudes per a la salut mental, cosa que és una mentida flagrant». Àlvaro apunta que «el govern del Botànic porta des del 2015 dedicant cada vegada més recursos a l’atenció de persones amb problemes de salut mental per a revertir la desastrosa situació que va deixar el PP, per això és inacceptable que tracten ara de donar lliçons sobre aquesta qüestió, confonent la ciutadania amb dades falses».