Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa que les instal·lacions de renovables són «absolutament compatibles» amb la protecció d’espais naturals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres que les instal·lacions d’energies renovables són «absolutament compatible» amb la protecció mediambiental d’espais com els parcs naturals. Així ho ha exposat en l’engegada de la primera planta fotovoltaica del parc natural de l’Albufera de València, que ha qualificat d’innovadora i «avantguardista» i que permetrà bombar aigua per a reg.

Amb aquesta instal·lació, cofinançada per la Generalitat, Puig ha garantit que hi ha un impacte «nul» des del punt de vista del medi ambient. A més, ha remarcat que el resultat és «positiu» per a avançar en la descarbonització i per a abaratir els costos.

«Les renovables ja no són una decisió arbitrària: sí o sí, les necessitem», ha asseverat. «Tenim en aquest sol el petroli del segle XXI» i el País Valencià «pot passar de ser compradora de combustible fòssil a ser exportadora d’energia renovable», ha assenyalat.

A més, ha indicat que «el millor garant del medi ambient és l’agricultor» i que la sobirania alimentària és fonamental per a assegurar la qualitat del que es consumeix, per la qual cosa el Consell aposta per «una agricultura pròpia, potent i cada vegada millor».

Puig, que ha mantingut una trobada amb representants i membres de comunitats de regants del Túria i del Xúquer, ha lloat la seua gestió de l’aigua i la seua capacitat per a aprofitar «al màxim» cada recurs. A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Comparteix

Icona de pantalla completa