Detingudes dues persones per furtar més de dues tones de garrofes a les Coves de Vinromà

La Guàrdia Civil ha dut terme una vintena d’inspeccions en diferents magatzems i cooperatives agrícoles de les comarques del nord del País Valencià

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones per suposadament furtar més de dues tones de garrofes a les Coves de Vinromà (la Plana Alta). L'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Castelló de la Plana i agents de la caserna de Cabanes van iniciar una investigació a principis de setembre quan es van interposar diverses denúncies per la sostracció de més de dues tones de garrofes en finques agrícoles d’aquest municipi.

Els guàrdies civils van fer una vintena d'inspeccions en diferents magatzems i cooperatives agrícoles de les comarques del nord del País Valencià, posant especial èmfasi en l'anàlisi i control dels documents d'acompanyament i traçabilitat (DATA) que han de ser transportats juntament amb els productes agrícoles durant tota la cadena de distribució per a assegurar el seu origen.

Les gestions dutes a terme, juntament amb l'estudi de les documentacions, van donar com a resultat la identificació, localització i posterior detenció de dos homes de 35 i 55 anys com a presumptes autors de delictes de furt de més de dues tones de garrofa.

S’ha pogut recuperar la totalitat del fruit sostret, que ha sigut entregat als legítims propietaris. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Castelló de la Plana.