Diari La Veu del País Valencià
CCOO estableix full de ruta: pujada salarial, mobilitzacions i créixer a les eleccions sindicals

La secretària general de CCOO-PV, Ana García, ha exposat aquest dimarts les prioritats i els reptes del seu sindicat per als propers mesos, durant els quals se centrarà en la reivindicació d’una pujada salarial després que la CEOE abandonara les negociacions per «pur egoisme». També diu que el sindicat treballarà per a augmentar la seua representativitat en un cicle en el qual es produirà una «concentració» d’eleccions sindicals i assolir que s’incorporen les seues propostes als pressupostos de la Generalitat per al 2023.

García ha estat acompanyada per la secretària d’Eleccions Sindicals CCOO-PV, Núria Lázaro, en una roda de premsa en la qual també han presentat la campanya «El poder de canviar les coses», amb la qual pretenen consolidar la posició del sindicat durant els processos sindicals que arribaran en diversos sectors durant els propers mesos.

La secretària general subratlla que el principal focus per a CCOO serà assolir l’increment dels salaris vinculat a la inflació, incloent el Salari Mínim Interprofessional (SMI), perquè els treballadors no perden poder adquisitiu. García ha recordat que el pacte per a millorar els salaris passaria per un acord a tres anys, amb un increment salarial d’entre el 3,5% i el 4,5%, amb clàusula de garantia salarial.

En aquest sentit, García adverteix que l’escalada de preus de l’energia i del consum està tenint un «gran impacte social i econòmic». «Els treballadors ens diuen que, atesa la situació, no poden arribar a final de mes», lamenta, i avisa que «si no s’aconsegueix un acord en aquests termes per a cadascun dels convenis col·lectius, pot arribar un desastre econòmic amb una caiguda elevada de la demanda interna».

Ana García ha criticat que la CEOE, «en un acte de pur egoisme», haja abandonat la negociació per a arribar a un Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva amb criteris que es puguen estendre «en tots i cadascun dels convenis, que afecten milers de treballadors» al País Valencià.

La dirigent sindical també explica que CCOO està celebrant mobilitzacions a nivell territorial i sectorial en «tots els convenis en què no volen incrementar salaris ni incorporar la premissa important de les clàusules de revisió salarial». Els propers dies es produiran protestes en sectors com ara el del taulell o el dels supermercats.

Altres prioritats per a CCOO, explicava, seran «continuar avançant en el sistema públic de pensions» i intentar arribar a un pacte de rendes que incloga «una política fiscal que limite els excedents empresarials i protegisca les rendes mitjanes i baixes», així com fixar limitacions de preus.

En clau valenciana, el sindicat reivindicarà, en l’àmbit del diàleg social, que els pressupostos de la Generalitat incorporen la seua proposta d’habilitar una ajuda a «aquells treballadors que pitjor ho estan passant», que reforcen els serveis públics i desenvolupen les polítiques actives d’ocupació.

D’altra banda, també ha explicat que des d’aquest mes de setembre i fins al desembre del 2023 hi haurà una concentració d’eleccions sindicals, amb la renovació de 17.822 delegats i delegades en 4.793 centres de treball dels 10.337 que hi ha amb representació al País Valencià. En aquest últim trimestre de l’any se celebraran eleccions sindicals al sector financer de l’estalvi, al de la recol·lecció de cítrics, al de l’ensenyament públic o a l’administració local. En aquestes eleccions, CCOO vol ampliar la seua representació i arribar a sectors menys sindicalitzats. Aquest sindicat acapara el 37% de tota la representació del País Valencià, i entre les seues candidatures es plantegen que hi haja «més dones i joves».

Comparteix

Icona de pantalla completa