Diari La Veu del País Valencià
Reintrodueixen una vintena d’exemplars de tortugues aquàtiques en cinc punts de l’Albufera

El projecte de reintroducció de la tortuga aquàtica europea a l’Albufera, promogut per la Conselleria de Transició Ecològica –liderada per Mireia Mollà, de Compromís– ha aconseguit que la població d’aquesta espècie s’establisca en cinc dels sis enclavaments d’intervenció seleccionats. De fet, aquest dimarts s’ha procedit a l’alliberament d’una vintena d’exemplars d’entre un i dos anys al Tancat de l’Illa, dins del parc natural.

Segons Julio Gómez, director general de medi Natural, la restauració d’aquests enclavaments, antigament ocupats per arrossars, «possibilitaria ara la recuperació d’aquesta espècie, que es va extingir durant el segle passat».

La Conselleria ha alliberat fins aquests moments 277 exemplars de tortuga aquàtica europea i 35 d’una altra espècie en sis zones que pertanyen a cinc municipis distints. Es tracta del Tancat de l’Illa i l’Ullal de Baldoví, ambdues a Sueca (Ribera Baixa); del Tancat de la Pipa (València) i del Tancat de Milia, a Sollana (Ribera Baixa); de la Llacuna d’Algemesí (Ribera Alta) i de la Séquia de Senillera, ubicada a Albalat de la Ribera.

La selecció d’aquestes àrees anava precedida de la renaturalització ambiental per a assegurar la presència dels invertebrats aquàtics i de la vegetació submergida, així com també l’absència de tortugues exòtiques i la diversitat d’ambients adequats per a la hibernació i per a pondre ous.

Comparteix

Icona de pantalla completa