Diari La Veu del País Valencià
Compromís defensa que Alacant opte a ser seu de l’Agència IA i el PSPV critica la «pugna interna» entre Catalá i Mazón

El PSPV i Compromís han defensat que Alacant siga la ciutat candidata del País Valencià a acollir la seu de l’Agència Espanyola de Seguretat de la Intel·ligència Artificial (Aesia), i han criticat allò que els socialistes titllen de «pugna interna» entre el president i la secretària general del PP, Carlos Mazón i María José Catalá.

De fet, la portaveu adjunta socialista, Carmen Martínez, ha destacat aquesta situació després que dilluns Catalá, portaveu del PP a l’Ajuntament de València, a les Corts valencianes i secretària general del PP valencià, demanara que el cap i casal també fora ciutat candidata a acollir l’agència, mentre que Mazón, líder del PP valencià i president de la Diputació d’Alacant, es reunia públicament amb les universitats de la demarcació d’Alacant per a potenciar la seua candidatura.

Al respecte, Martínez diu que està «sorpresa» pel fet que «el número u i la número dos del PP valencià s’oposen radicalment» després que Catalá ahir es despenjara «amb l’exigència que fora València la que apostara per ser seu» d’Aesia. «No sé si ho fa com a candidata a l’alcaldia de València o discrepant de la seua funció a les Corts», afegia Martínez.

Per la seua banda, la síndica de Compromís, papi Robles, s’ha mostrat «molt contenta que Alacant puga ser la seu de l’Aesia» i del fet que «tota la part de recerca tecnològica es puga desenvolupar al País Valencià, siga en la ciutat que siga». Sense nomenar Catalá, Robles afegia que «hem vist que a algunes no els sembla tan bé i potser s’equivoquen de candidatura o de responsabilitat, però jo com a síndica de Les Corts estic molt contenta que hi vinga una institució com aquesta a la ciutat que siga».

Comparteix

Icona de pantalla completa