Diari La Veu del País Valencià
Unides Podem enregistra una PNL al Congrés contra l’ampliació del Port d’Alacant

El diputat al Congrés d’Unides Podem per la demarcació d’Alacant, Txema Guijarro, ha mostrat el seu rebuig a la zona de reserva d’ampliació portuària «per a prioritzar els interessos de la ciutadania d’Alacant davant futurs projectes de construcció de molls en direcció sud que no tinguen en compte la necessitat d’una transició ecològica».

Per aquest motiu, Guijarro ha presentat durant el matí de dilluns al registre del Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei (PNL) sobre el Port d’Alacant per a instar el Govern espanyol a implementar criteris mediambientals i de sostenibilitat, de cara a la convivència entre aquest port urbà i els més de 70.000 veïns i veïnes que hi viuen en zones adjacents, i que segons la coalició «es veuran directament afectades si el pla d’ampliació cap al sud, que es proposa per a futurs projectes de construcció de molls, s’acaba desenvolupant».

Guijarro ha destacat que l’objectiu és «dissenyar un litoral sud més amable amb la ciutadania i amb una activitat econòmica compatible amb la necessària transició ecològica. Si no es trenca amb la lògica d’implementar i desenvolupar en el port cada vegada més activitat industrial, agreujarem el problema mediambiental que ja existeix i que han denunciat nombrosos col·lectius ecologistes i veïnals».

El portaveu d’Unides Podem a l’Ajuntament d’Alacant, Xavier López, ha afegit que «la problemàtica del Port és importantíssima en el futur del nostre municipi, i per això no entenem que la Comissió de relacions Port-Ciutat es mantinga paralitzada». A més, també ha dit que «és inacceptable que únicament tinga com a objectiu l’encaix del Palau de Congressos», un projecte que consideren «important però no central». Segons la coalició morada, «allò prioritari és parlar sobre la industrialització del port i de l’impacte que té en el veïnatge», i per això el grup demana reactivar la Comissió Port-Ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa