Diari La Veu del País Valencià
Presenten una agenda cultural de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que compta amb 21 espectacles aquest trimestre

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha engegat conjuntament amb els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs una agenda cultural que recull la programació d’arts escèniques i música de cinc espais culturals del Maestrat: el MUCBE, l’Auditori Pedro Mercader i el Magatzem de la Mar, a Benicarló; l’Auditori Municipal, a Vinaròs, i el Palau de Congressos de Peníscola, dependent de la Generalitat.

El secretari de Cultura, Ximo López Camps, ha destacat l’acord entre la Conselleria i els dos ajuntaments per a coordinar una agenda cultural al Maestrat que, «sumant», fa que s’aporte una programació «de qualitat i variada a les comarques del nord» del País Valencià.

«Es tracta de 21 espectacles d’arts escèniques i música en els quals el beneficiari absolut és el públic dels pobles del nord», ha emfatitzat el secretari. També ha assenyalat que aquesta iniciativa pionera és «modèlica» i per a la Generalitat, «un pas importantíssim» en aquesta segona temporada de programació regular al Palau de Congressos de Peníscola.

L’agenda cultural conjunta té caràcter trimestral i el primer lliurament inclou una programació que portarà a la comarca obres de teatre com ara el Premi Max a la millor autoria revelació 2021, Els remeis, El tocadiscos de Fuster o Turistes. Destaca també la programació familiar amb espectacles com ara La Via Làctia, Satisfacshow o La barca.

«Eina imprescindible»

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha indicat que aquesta agenda cultural «amb la programació d’arts escèniques de Benicarló, Vinaròs i Peníscola és una eina imprescindible per a comunicar la gran oferta cultural del territori i oferir totes aquestes propostes als veïns i veïnes de les tres ciutats, tota una oferta de proximitat cultural i que, al seu torn, es converteix en una potent programació per a tota la comarca».

Per part seua, el regidor de Cultura de Vinaròs, Fernando Juan Boix, ha recordat que des de fa temps, Vinaròs forma part activa del Circuit Cultural Valencià, que és una gran eina de descentralització i permet a molts pobles llunyans a València poder gaudir d’una programació de teatre «professional estable i en xarxa», i ha donat la benvinguda a la nova agenda com a «una eina més de treball de coordinació dels pobles del nord, on la ciutadania podrà gaudir de tota una oferta cultural de gran qualitat, gràcies a l’esforç de l’IVC, els ajuntaments i els tècnics».

Finalment, el delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha recordat que amb l’agenda s’ha pensat, «en primer lloc, en el públic, ja que possibilitarà gaudir de la millor oferta cultural i no haver de triar entre un espectacle o un altre», i ha assegurat que es busca «aconseguir construir entre els espais culturals de la comarca un circuit amb una programació de qualitat i de servei públic».

L’agenda impresa en paper es pot obtindre ja als espais culturals de Benicarló i Vinaròs i al palau de Congressos de Peníscola.

Comparteix

Icona de pantalla completa